«Όχι» από την NRA σε οποιοδήποτε περιορισμό των Αμερικανών στα όπλα

Η NRA ξεκαθάρισε πως θα σταθεί ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των Αμερικανών στα όπλα.

«Η NRA δεν στηρίζει καμία απαγόρευση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ισχυρού λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, Ντάνα Λους.

«Πιστεύω ότι αν ένα σχολείο, αν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί επιλέξουν να οπλοφορούν, αυτό είναι κάτι που θα καθορίσουν μόνα τους τα σχολεία», σημείωσε η Λους.

Η εκπρόσωπος της NRA αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρωτοβουλία του λόμπι με την επονομασία «Πρόγραμμα προστασίας των σχολείων», το οποίο, σύμφωνα με την ίδια «μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει 150 σχολεία σε όλη τη χώρα να βρουν λύσεις για το πρόβλημα αυτό, να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές και οι δάσκαλοι είναι προστατευμένοι».

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει να απαγορευτεί η πώληση των bump stocks, των εξαρτημάτων που μετατρέπουν σε αυτόματα τα ημιαυτόματα όπλα. Η πρόταση Τραμπ ήρθε μετά την επίθεση στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα όπου ο δράστης είχε σκοτώσει 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς με ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15.

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή η NRA είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθούν επιπλέον κανονισμοί για τα εξαρτήματα που μετατρέπουν τα όπλα σε αυτόματα.

Επίσης ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα στηρίξει νομοθετική πρόταση που θα προβλέπει πιο εκτενείς ελέγχους του ιστορικού όσων επιθυμούν να αγοράσουν όπλο, ενώ ζήτησε να οπλοφορούν κάποιοι καθηγητές στα σχολεία ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει το θέμα ελέγχου της οπλοκατοχής με τους κυβερνώντες των πολιτειών σε συνάντηση σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Πηγή:reader.gr