Δ.Τσαϊλάς : Οι λεπτομέρειες στο περιστατικό των Ιμίων δείχνουν κάτι που πολλοί κρύβουν σε Ελλάδα και Τουρκία(video, όλη η συνέντευξη στο TV100)

Ο ερασιτεχνικός τρόπος, και η πλευρά απο την οποία έγινε η πλαγιοκόπηση του Ελληνικού σκάφους απο το Τουρκικό σκάφος στα Ιμια δείχνουν μιά τελείως διαφορετική εικόνα απο αυτη που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα Ελληνικά ΜΜΕ και ο (κατ ουσίαν ελεγχόμενος απο το καθεστώς Ερντογάν και την Τουρκική ΜΙΤ) Τουρκικός τύπος.

Επιπλέον, η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, σε ότι αφορά τη συνοδεία του Αμερικανικού ναυτικού και αεροπορίας στο Αιγαίο, δημιουργεί ενα ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα που έχει διαφύγει απο πολλούς, και που επιτρέπει στη χώρα μας πολύ διαφορετικό ‘οπλοστάσιο κινήσεων’ απο αυτό που αφελώς πολλοί προσπαθούν να παρουσιάζουν είτε απο άγνοια ή σκοπιμότητα.

(Σημείωση new-economy.gr : Σημειώνουμε οτι οι επισημάνσεις αυτές εχουν τεράστια σημασία αν λάβουμε υπόψιν μεταξύ άλλων όχι μόνο την Εμπειρία του Ναυάρχου σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και το γνωστικό του αντικείμενο. O Ναύαρχος Δ. Τσαιλάς δίδαξε, μεταξύ άλλων, επι σειρά ετων στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως και της Στρατηγικής και Ασφάλειας σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου)

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη που αποκαλύπτει τις αγνωστες πτυχές του νέου υβριδιακού πολέμου, που ξεκίνησε απο της Αγκυρα και περιέχει την παραπληροφόρηση, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος.

Ολη η  αποκαλυπτική συνέντευξη-συζήτηση που εγινε πριν 3 μέρες (15/2/2018) και που παρουσιάζει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλονίκης TV100 και έχει προσκεκλημένους τον Ναύαρχο Ε.Α. και Δημήτριο Τσαϊλά , όσο και τον Δρ Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Πρίνστον κο Νίκο Μιχαηλίδη και τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Πάντειου Άγγελο Συρίγο.