Όταν τα παγωτά «λιώνουν» στον «καύσωνα» του ελληνικού χρηματιστηρίου

Έπειτα από αρκετά χρόνια, η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να αναγεννάται με αξιώσεις όμως αυτή την φορά. Η προοπτική εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά και τα deals που κυοφορούνται σε διάφορους κλάδους, έχουν αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον και πέραν των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μια από τις εν λόγω μετοχές είναι αυτή της ΚΡΙ-ΚΡΙ, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών, καταγράφοντας από την αρχή του έτους κέρδη 14,95% (κλείσιμο 22/1), με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα €114,4 εκατ.

Θεμελιώδη

Μιας και σε λίγο αναμένονται τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας, είναι χρήσιμο να ρίξουμε μια ματιά στα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €41,18 εκατ. καταγράφοντας αύξηση 18,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 33,2%, στα €8,21 εκατ. Όπως αναφέρεται και στην εξαμηνιαία έκθεση, κύκλος εργασιών και EBITDA αναμένεται να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία και κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους, κάτι το ποίο εάν πραγματοποιηθεί θα προσδόσει μεγαλύτερη αξία στην μετοχή.

Χθες πραγματοποιήθηκαν τρία πακέτα συνολικά 387.000 τεμαχίων, διεγείροντας την περιέργεια των επενδυτών σχετικά με το εάν κυοφορείται κάποιο deal ή εάν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη όσο αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας.

Τεχνικά

Η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ πραγματοποίησε χθες νέο ιστορικό υψηλό στα €3,54, όπου έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο συσσώρευσης στα επίπεδα των €3,0 περίπου, από τις αρχές του έτους καταγράφει ανοδική πορεία, με τον όγκο να εμφανίζεται αυξημένος στις τελευταίες συνεδριάσεις, και τον μέσο όρο τριάντα ημερών (χωρίς τα πακέτα) να διαμορφώνεται κοντά στα 15.000 τεμάχια. Όπως παρατηρούμε και στο παρακάτω γράφημα, η μετοχή από τον Σεπτέμβριο του 2012 διαπραγματεύεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, ενώ από τις αρχές του έτους διατηρείται πάνω από το επίπεδο της υπέρ αγορασμένης ζώνης.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στους μετόχους άνω του 5%, όπου το 70% ανήκει στην οικογένεια Τζινάβου, με μόλις το 30,35% να βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (free float), δικαιολογώντας ίσως περαιτέρω άνοδο στην μετοχή.

  •  
    12
    Shares
  •  
  •  
  • 12
  •