Καταλονία: Συντριπτική νίκη ανεξαρτησίας, καταποντίστηκε το κόμμα του Ραχόι!

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, τα κόμματα που υποστήριξαν την ανεξαρτησία της Καταλoνίας λαμβάνουν το 47% των ψήφων και τις 70 απο 135 έδρες στις τοπικές εκλογες για εκλογη του νεου Κοινοβουλιου της Καταλονίας .

Πώς πήγαν τα κόμματα ανεξαρτησίας

Συγκεκριμένα το Republican Left of Catalonia (ERC), που είναι το κομμα που ιστορικά βρίσκονταν πίσω από τον πόλεμο ενάντια στον φασιστικό στρατό του αιμοσταγούς δικτάτορα Φράνκο παίρνει 21,4% και 32 εδρες . Το Junts per Catalunya (JuntsXCat) του διωγμένου, ανετραπέντος προέδρου της Καταλονίας Carles Puigdemont λαμβάνει 21,7% αλλα με 34 έδρες. Και  το Popular Unity Candidacy (CUP), ένα αριστερό κόμμα με καθαρή θεση ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, παίρνει 4,5% και 4 έδρες.

Πικρό το ποτήρι για το κόμμα του ‘αυτοκράτορα’ Ραχόι

Απο τα κομματα της παραμονής πήγε καλά το κεντρώο Ciudadanos που πήρε 25,4% και 37 εδρες, και το Σοσιαλιστικό κόμμα Ισπανίας με 13,9% και 17 εδρες αλλά καταποντίστηκε το Συντηρητικο κόμμα, που έχασε το ήμισυ των ψηφων του και ετσι τελικά πήρε μολις 4,2% και 3 εδρες (είχε 8,3% στις προηγουμενες εκλογες του 2015). Σημειώνουμε οτι ουδέτερη θεση στη διαμάχη περι ανεξαρτησίας είχαν οι Podemos που πηραν περίπου 7,4% και 8 εδρες.

(Σημείωση: Ανανεωμένα αποτελέσματα , ωρα 2.25 Ελλάδος. Σε σχεση με την προηγούμενη ανακοίνωση μας, πριν 2 ωρες με βαση το 94% των ψηφισάντων, η διαφορά ειναι οτι το Συντηρητικό κόμμα εχασε 1 επιπλέον εδρα την οποια πήραν οι Ciudadanos. Ειχε 4 εδρες με καταμετρημενο το 94% ψηφων, και τωρα εχει μονο 3.)

 

 

  •  
    262
    Shares
  •  
  •  
  • 262
  •