Μέτρα έκτακτης ανάγκης για τα ψηφιακά νομίσματα από την Νότιο Κορέα

Οι ευρωπαϊκές ώρες συναλλαγών δείχνουν να είναι οι πιο κατάλληλες για τους traders του Bitcoin, ενώ πρόσφατη μελέτη της Deutsche Bank, έδειξε ότι σχεδόν το 40% των συναλλαγών σε bitcoin εκτελείται από τους Ιάπωνες traders λιανικής. Επίσης, τα ανώτατα όρια μόχλευσης στην Ευρώπη ανέρχονται περίπου σε 1:5, τους brokers να δυσκολεύονται να αντισταθμίσουν την έκθεσή τους, ενώ τα χρηματιστήρια CBOE και CME στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, με τις εκκαθάριση να γίνεται σε μετρητά, καθιστά τις συμβάσεις ανεπιθύμητες για τους θεσμικούς επενδυτές μέχρι στιγμής.

Μπορεί να παρατηρείται στασιμότητα από τις αρχές της εβδομάδας στην ξέφρενη πορεία της τιμής του bitcoin, έπειτα και από την εισαγωγή του πρώτου συμβολαίου (παραγώγου) επί του ψηφιακού νομίσματος. Οι επενδυτές όμως στράφηκαν προς άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία διαπραγματεύονται σε χαμηλότερη τιμή, όπως το litecoin και το ripple, των οποίων η κεφαλαιοποίηση έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προέβη σε μέτρα έκτακτης ανάγκης για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων χθες. Στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται, η απαγόρευση εμπορίας για τις τράπεζες, τους ανηλίκους και τους αλλοδαπούς, καθώς και η επιβολή αυστηρών μέτρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς που απαιτούνται για την εμπορία ψηφιακών νομισμάτων.

Οι ρυθμιστικές αρχές αύξησαν επίσης το πρότυπο και τις κυρώσεις που εφαρμόζονται σε περίπτωση παραβίασης της ασφάλειας σε ανταλλαγές. «Δεν θα επιτρέψουμε συναλλαγές σε εικονικά νομίσματα εκτός εάν πληρούνται πλήρως οι απαιτήσεις για την προστασία των επενδυτών, την διαφάνεια των συναλλαγών και άλλα μέτρα μέσω έγκαιρης νομοθεσίας στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η κυβέρνηση.

Το bitcoin διαπραγματεύεται στα $17.994 με κέρδη 9,82%, και κεφαλαιοποίηση $303 δισ.

Το ethereum διαπραγματεύεται στα $645,19 με απώλειες 6,02%, και κεφαλαιοποίηση $63 δισ.

Το ripple διαπραγματεύεται στα $0,735 με απώλειες 9,82%, και κεφαλαιοποίηση $30 δισ.

Το litecoin στα $262,13 με απώλειες 7,64%, και κεφαλαιοποίηση $14,3 δισ.

Το συμβόλαιο λήξης Ιανουαρίου 2018 του bitcoin, διαπραγματεύεται στα $18.690, με συνολικό όγκο 899 συμβόλαια.

  •  
    40
    Shares
  •  
  •  
  • 40
  •