Παραιτήθηκε ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης στην Ολλανδία

Την παραίτησή του υπέβαλλε υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Μπρούνο Μπρούινς, που ηγείται της μάχης της ολλανδικής κυβέρνησης εναντίον της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο 56χρονος πολιτικός λιποθύμησε την Τετάρτη και έπεσε στο πάτωμα του κοινοβουλίου, την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις από συναδέλφους του για το σχέδιο της χώρας για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Αργότερα, δήλωσε ότι είναι εξαντλημένος και κατέρρευσε, έπειτα από εντατική εργασία πολλών εβδομάδων.

Η κυβέρνηση έκανε γνωστό, με ανακοίνωσή της, ότι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ έκανε δεκτή την παραίτησή του, όπως συνέστησε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη του για τις σημαντικές υπηρεσίες», που προσέφερε ο Μπρούινς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καθήκοντα του παραιτηθέντος υπουργού αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης Χιούγκο ντι Γιονγκ.

Με ανάρτηση του στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε ότι το λιποθυμικό επεισόδιο οφειλόταν σε εξάντληση από την έντονη εβδομάδα που πέρασε.

«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας.

»Λιποθύμησα από την εξάντληση των τελευταίων έντονων εβδομάδων.

»Πλέον τα πράγματα πηγαίνουν ξανά καλά.

»Πάω σπίτι προκειμένου να ξεκουραστώ τώρα και να επιστρέψω στη δουλειά αύριο για να πολεμήσω ενάντια στην κρίση του κορονοϊού όσο καλύτερα μπορώ».

Πηγή:tribune.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •