Διεύρυνε το ανοδικό του σερί ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α

Με κέρδη ολοκληρώνεται ο μήνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 899,93 μονάδες με άνοδο 1,14%, συμπληρώνοντας τον έβδομο διαδοχικό μήνα με κέρδη, και πραγματοποιώντας μηνιαία άνοδο 3,62%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 98,56 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 6,76 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 82 έκλεισαν ανοδικά, 33 πτωτικά, και 75 παρέμειναν αμετάβλητες.

Θετικό κλίμα επικράτησε από την αρχή της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να πραγματοποιεί ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 901,57 μονάδες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στις μετοχές των ΔΕΗ, Ελλάκτωρα, ΟΛΠ, Τράπεζας Πειραιώς, Άβαξ, ΙΝΚΑΤ, και κυρίως σε αυτές των ΙΝΛΟΤ και MIG.

Παρά τα σημερινά κέρδη, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις, έως και τον δεκαπενταύγουστο, όπως εκτός απροόπτου ο γενικός δείκτης θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, με τον τζίρο να υποχωρεί προς χαμηλότερα επίπεδα.

Σημερινά δημοσιεύματα ανέφεραν, ότι στην MIG κυοφορείται deal μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Farallon Capital, με την ανακοίνωση πάντως της εταιρείας να αναφέρει:«Η MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων ευρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις για την αναδιάρθρωση ή/και αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ανακοινώσιμη συμφωνία.

Σύμφωνα με την πολιτική της δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων πληροφοριών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Η Εταιρία θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η Εταιρία καλεί το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας».

Πακέτα συνεδρίασης

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή της ΔΕΗ με 49,21%, ενώ τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες σημείωσε η μετοχή της ΕΕΕ με 9,80%.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή του Άβακα με 50,09%, ενώ τις μεγαλύτερες μηνιαία απώλειες σημείωσε η μετοχή του Νηρέα με 8,82%.

Στο μηνιαίο γράφημα, ο γενικός δείκτης διατήρησε την ανοδική του τάση, παραμένοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, και διατηρώντας το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.006 μονάδες, και η στήριξη στις 844,0 μονάδες.

Στο μηνιαίο γράφημα, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρέμεινε σε ανοδική πορεία, σημειώνοντας μηνιαία κέρδη 10,51%, αυξάνοντας όμως παράλληλα και τους όγκους, αποτυπώνοντας την μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τις μετοχές του δείκτη, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.655 μονάδες, και η στήριξη στις 1.194 μονάδες.

Στο μηνιαίο γράφημα ο τραπεζικός δείκτης διατήρησε την πλευρική του κίνηση, καταγράφοντας μηνιαία κέρδη 2,72%, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.073 μονάδες, και η στήριξη στις 700,0 μονάδες.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 2,82 ευρώ με άνοδο 6,42%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,9246 ευρώ, και η στήριξη στα 2,5397 ευρώ. Ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA βρίσκεται στα 8,2 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 3,10 ευρώ με κέρδη 6,82%, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,169 ευρώ, και η στήριξη στα 2,9864 ευρώ, με το P/E να βρίσκεται στα 4,56 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντραλότ έκλεισε στα 0,577 ευρώ με κέρδη 10,33%, καταφέρνοντας να διασπάσει την σημαντική αντίσταση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, με την επόμενη να βρίσκεται στα 0,8104 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4727 ευρώ. Ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA βρίσκεται στα 5,5 ευρώ.

Η μετοχή της MIG έκλεισε στα 0,157 ευρώ με κέρδη 13,11%, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,1674 ευρώ, και η στήριξη στα 0,1335 ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,082% με κέρδη 0,56%, και της δεκαετίας στο 2,042% με πτώση 0,15%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

 

 

  •  
    31
    Shares
  •  
  •  
  • 31
  •