Τί συμβαίνει στην Attica Bank;

Προβλήματα φαίνεται πως επικρατούν στο εσωτερικό της Τράπεζας Αττικής, ενόψει της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ύψους 198 εκατ. ευρώ.

Η πρόσφατη στάση εργασίας της περασμένη Δευτέρα 16/4 (εδώ η ανακοίνωση) των εργαζομέων της τράπεζας, υποδηλώνει πως επικρατεί κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Διοίκησης και υπαλλήλων. Οι καταγγελίες από την πλευρά των εργαζομένων κάνουν λόγο για καταπάτηση του κανονισμού εργασίας του προσωπικού, εξαιτίας της μετάθεσης από 30/4 εννέα συναδέλφων τους εκτός του τόπου εργασίας και της κατοικίας τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σ.Υ.Τ.Α (Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής), «Η ίδια Πράξη, ενώ ορθά επικαλείται μεταξύ άλλων σημείων και το Άρθρο 18 του συνημμένου Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού της Τράπεζας, στο οποίο τίθενται υποχρεωτικοί κανόνες που πρέπει να διέπουν το καθεστώς μεταθέσεων και αποσπάσεων υπαλλήλων, έρχεται ουσιαστικά ν’ανατρέψει το περιεχόμενό του μιας και εν προκειμένω φαίνεται να παραβιάζεται εμφατικά η πρότερη στάθμιση–πέραν του συμφέροντος της Τράπεζας–και της οικογενειακής κατάστασης, όπως και της υγείας του εργαζόμενου, η ιεραρχική του θέση και η δυνατότητα εξέλιξής του, ενώ ούτε λόγος να γίνεται φυσικά για τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων».

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγο πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, όπου η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής θα μειώσει (έπειτα από δέσμευση της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς) το ποσοστό του ΕΦΚΑ από το 50,13% στο 35% περίπου.

 

  •  
    19
    Shares
  •  
  •  
  • 19
  •