Πατριώτες της Ευρώπης, γιγαντιαία ένωση κατά της παγκοσμιοποίησης με ‘ελληνορωμαϊκές αξίες’

Πριν από εννέα ημέρες, την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι μια νέα εποχή στην ευρωπαϊκή πολιτική έχει ξεκινήσει. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον Herbert Kickl και τον Andrej Babiš , ο πρωθυπουργός Orbán περιέγραψε το όραμα για μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή πολιτική συμμαχία. Η νέα πολιτική οικογένεια στοχεύει να αναδιαμορφώσει το τοπίο της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και να αντιμετωπίσει τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ήπειρος, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Ο κ. Orbán τόνισε την ανάγκη για ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη, την οποία πιστεύει ότι η σημερινή ελίτ των Βρυξελλών δεν κατάφερε να προσφέρει.

Υπενθύμισε ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παραιτήθηκαν μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας ότι η δημοκρατία λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, υποστήριξε, η ελίτ των Βρυξελλών συνεχίζει να αντιστέκεται στην αλλαγή επειδή η δομή της ΕΕ είναι αντιδημοκρατική. Το National Rally τη Δευτέρα εντάχθηκε επίσημα στην ομάδα Patriots, αποτελώντας αμέσως τη μεγαλύτερη εθνική αντιπροσωπεία με τους 30 βουλευτές της ΕΕ. Και ο Bardella επιλέχθηκε ως πρόεδρος των Patriots σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες που διήρκεσε λιγότερο από 20 λεπτά.

Από σήμερα, 7/8/2024 , οι ‘Πατριώτες της Ευρώπης’ (Patriots for Europe) έγιναν η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 84 βουλευτές από 12 χώρες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των Patriots.

Ποια είναι τα κόμματα από τα οποία αποτελείται η ομάδα

Εκτός από το Εθνικό Ράλλυ (Γαλλία) και το Fidesz (Ουγγαρία), τα άλλα μέλη του γκρουπ είναι οι League/Lega (Ιταλία), Vox (Ισπανία), Chega (Πορτογαλία), Action of Dissafied Citizens (Τσεχία), Oath και Motorists ( Τσεχία), Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (Ουγγαρία), Κόμμα Ελευθερίας (Αυστρία), Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία), Vlaams Belang (Βέλγιο), Δανικό Λαϊκό Κόμμα, Φωνή Λογικής (Ελλάδα) και Latvia First.

Ο νέος πρόεδρος

Ο Τζόρνταν Μπαρντέλα του Γαλλικού Εθνικού Ράλι θα είναι ο πρόεδρος της νέας ακροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατριώτες για την Ευρώπη.

Το Patriots for Europe ιδρύθηκε στα τέλη Ιουνίου και περιλαμβάνει επίσης ευρωβουλευτές από το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, Fidesz. Πρώτος αντιπρόεδρος ορίστηκε η Kinga Gál του Fidesz.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ομάδας Identity & Democracy, Philip Claeys, θα είναι ο γενικός γραμματέας της νέας ομάδας, ο πιο ισχυρός διοικητικός ρόλος της.

Ο Viktor Orbán ανακοίνωσε επίσης ότι η ομάδα έχει διατυπώσει ένα «Πατριωτικό Μανιφέστο για ένα Ευρωπαϊκό Μέλλον»,

Το Πατριωτικό Μανιφέστο για ένα Ευρωπαϊκό Μέλλον

Ακολουθεί το Πατριωτικό Μανιφέστο για ένα Ευρωπαϊκό Μέλλον, το οποίο είναι το σημαντικότερο έγγραφο της ομάδας.

«Τα έθνη της Ευρώπης έχουν φτάσει σε μια ιστορική καμπή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάποτε ένα ονειρικό έργο που είχε τις ρίζες της στην επιθυμία για συμφιλίωση μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από δύο παγκόσμιους πολέμους και δεκαετίες διχασμού, έχει στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων και τώρα εκπροσωπεί συμφέροντα που είναι αντίθετα με τη βούληση των εθνών, των περιφερειών και των μικρών κοινοτήτων που αποτελούν την ευρωπαϊκή μας πατρίδα.

Θεσμοί άγνωστοι στους ευρωπαίους πολίτες και απομακρυσμένοι από αυτούς —μαζί με ισχυρές παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις, γραφειοκράτες που δεν εκλέγονται από κανέναν, ομάδες συμφερόντων που αγνοούν τη φωνή της πλειοψηφίας και την ευρύτερη λαϊκή δημοκρατία— σχεδιάζουν να πάρουν τη θέση των εθνών. Και ποιο είναι το εργαλείο τους για αυτό; Κράτος της Κεντρικής Ευρώπης.

Συνεπώς, οι πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο είχαν τόσο γενεαλογική όσο και υπαρξιακή σημασία. Ο πολιτικός διαχωρισμός δεν είναι πλέον μεταξύ συντηρητικών και φιλελεύθερων ή δεξιών και αριστερών, αλλά μεταξύ κεντρώων, προάγγελων ενός νέου ευρωπαϊκού «υπερκράτους», και πατριωτών και κυριαρχικών, που αγωνίζονται για τη διατήρηση και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών εθνών που αγαπούν. Είναι μόνο μέσω

τη νίκη και τη συνεργασία των πατριωτικών και κυριαρχικών κομμάτων της ηπείρου που μπορούμε να εγγυηθούμε την κληρονομιά των παιδιών μας.

Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που

 • αποτελείται από ισχυρά, περήφανα και ανεξάρτητα έθνη. των εθνών που μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν βάσει αμοιβαίας συμφωνίας·
 • συνεργάζεται μέσω θεσμών που έχουν τις ρίζες τους σε έθνη. μέσω θεσμών που ενεργούν για λογαριασμό και είναι υπόλογοι στους λαούς της Ευρώπης·
 • εκπροσωπεί τα συμφέροντά της κυρίαρχα και αταλάντευτα, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε εξάρτηση που εμποδίζει την εφαρμογή της βούλησης των εθνικών της κοινοτήτων, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.
 • είναι προσηλωμένος στην ειρήνη και τον διάλογο, αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμος να αμυνθεί έναντι όλων των απειλών.
 • υπερασπίζεται και γιορτάζει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, παραδόσεις και έθιμα, καρπό της ελληνορωμαϊκής και ιουδαιοχριστιανικής κληρονομιάς.
 • εκτιμά ιδιαίτερα την εγγενή ποικιλομορφία των εθνών της, την ιστορία και τον τρόπο ζωής τους και ταυτόχρονα αντιστέκεται στα τελεσίγραφα που στοχεύουν στην αλλαγή της σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις της μόδας.
 • είναι υπερασπιστής των πραγματικών ελευθεριών, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια περιορισμού ή επανερμηνείας αυτών των ελευθεριών.
 • είναι ανταγωνιστική, παραγωγική, αποδοτική και περήφανη για τα πνευματικά, επιστημονικά και οικονομικά της επιτεύγματα ως ήπειρος καινοτομίας, αριστείας και προόδου.
 • είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της, να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και να διατηρήσει την πολιτιστική της ταυτότητα, ακολουθώντας τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών.
 • αποτελείται από έθνη έτοιμα να υπερασπιστούν τους λαούς τους έναντι οποιωνδήποτε και όλων των πιθανών απειλών, είτε πολιτικής, οικονομικής, θρησκευτικής ή πολιτιστικής φύσης.
 • σέβεται την εντολή και τους κανόνες του, δεν υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, τηρεί τις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας και στο μέλλον δεν θα δικαιολογεί τις επιθέσεις του κατά της εθνικής κυριαρχίας ασκώντας πίεση μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
 • είναι μια συγκέντρωση εθνών που απορρίπτει οποιαδήποτε περαιτέρω παραίτηση της εθνικής κυριαρχίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 • σέβεται το δικαίωμα αρνησικυρίας των εθνών.
 • αναγνωρίζει τη διπλωματία ως θεμελιώδες στοιχείο της κυριαρχίας των κρατών μελών και ως θέμα για το οποίο κάθε έθνος μπορεί ελεύθερα να αποφασίσει χωρίς να αναγκάσει τους άλλους να λάβουν την ίδια απόφαση.

Εμείς, οι ευρωπαϊκές πατριωτικές δυνάμεις, υποσχόμαστε να επιστρέψουμε το μέλλον της ηπείρου μας στον ευρωπαϊκό λαό:

θα πάρουμε πίσω τους θεσμούς μας και θα κατευθύνουμε την ευρωπαϊκή πολιτική προς μια κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί τα έθνη και τους λαούς μας. Δίνουμε προτεραιότητα στην κυριαρχία έναντι του φεντεραλισμού, την ελευθερία έναντι των επιταγών και την ειρήνη: αυτό είναι το μανιφέστο των πατριωτών που υπηρετούν την Ευρώπη».

Αυτή η ομάδα έχει δυναμική, αναμένεται να αναδιαμορφώσει την ευρωπαϊκή πολιτική και να επαναφέρει τις αξίες της εθνικής ταυτότητας και της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καλύπτοντας ένα σημαντικό πολιτικό κενό . Η ομάδα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το woke culture Και την παγκοσμιοποίηση που διαδίδεται από τις πολυεθνικές, την τρέχουσα διακυβέρνηση των ΗΠΑ και της ΕΕ και τα Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros, που έχουν περιγραφεί ευρέως ως σχετιζόμενα με τη «Νέα Παγκόσμια Τάξη».

Φωτογραφία του Kyle Glenn στο Unsplash

new-economy.gr