Λίγο μετά το άνοιγμα στην Wall Street

Οι αμερικανικοί δείκτες καταγράφουν σήμερα ήπιες διακυμάνσεις ενόψει της προ τελευταίας συνεδρίασης του μήνα και του τριμήνου, καθώς διαφαίνεται το shutdown.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones Industrial Average σημείωνε πτώση 16 μονάδων ή 0,1%, ενώ ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,1%, και ο NASDAQ Composite παρέμενε αμετάβλητος.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους επενδυτές αυτή την εβδομάδα είναι το πιθανό shutdown της κυβέρνησης, εάν οι νομοθέτες στην Ουάσινγκτον δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια προσωρινή συμφωνία για τις δαπάνες, ώστε να διατηρηθεί η χρηματοδότηση μετά την προθεσμία του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι έχει επικρίνει το νομοσχέδιο που υπέβαλε η Γερουσία να παρατείνει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι θέλει πρόβλεψη για την ασφάλεια των συνόρων. Η Γερουσία ψήφισε το νομοσχέδιό της ως προσωρινό μέτρο, μέχρι οι νομοθέτες να βρουν μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία για τις δαπάνες.

Το Κογκρέσο έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλιώς το shutdown θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από την Κυριακή.

Οι μετοχές της Micron καταγράφουν πτώση 4,5% μετά τις εκτιμήσεις της για ζημίες στο πρώτο τρίμηνο που ήταν μεγαλύτερες από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η εταιρεία με έδρα το Αϊντάχο δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει προσαρμοσμένες ζημίες ανά μετοχή ύψους 1,07 δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου, μεγαλύτερες από τις εκτιμήσεις για 95 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Ωστόσο, η εκτίμηση της Micron για έσοδα 4,40 δισεκατομμυρίων δολαρίων – συν ή πλην 200 εκατομμυρίων δολαρίων – στο τρέχον τρίμηνο ξεπέρασε τις προβλέψεις για 4,20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τις πωλήσεις των τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης της Micron και θα βοηθήσει τον όμιλο να αντιμετωπίσει την αδυναμία σε άλλες τελικές αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, αλλά παραμένουν κοντά στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αφού η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού αύξησε τις ανησυχίες για μείωση της παραγωγής παγκοσμίως.

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 30% τους τελευταίους τρεις μήνες ως απάντηση στη μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, αν και το ράλι ανακόπηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω των οικονομικών ανησυχιών και της ζήτησης.

Αλλά τα στοιχεία χθες από την αμερικανική κυβέρνηση έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, αναζωπυρώνοντας την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.