Γεννήσεις κατά παραγγελία, παιδιά-σάιμποργκς και η νέα επιστήμη-Φρανκενστάιν

Tων Παύλου Γκανίδη και Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο σάιμποργκ…

Μια σύνθεση ανθρώπου και μηχανής, ή οποια μπορεί να αναβαθμίζεται και να τελειοποιείται προς συγκεκριμένο όφελος.

Στην περίοδο της πανδημίας, είχαμε τα καινούργια γενετικά εμβόλια, που περιείχαν νανοσωματίδια, ώστε να έχουν καλύτερα και πιο στοχευμένα αποτελέσματα, όπως τουλάχιστον μας είπαν.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται η ρομποτική και η λεγόμενη διεπαφή ανθρώπου-υπολογιστή, που μπορεί να προσθέσει ένα μέλος (χέρι, ή πόδι) σε κάποιον ακρωτηριασμένο, (συνήθως στρατιώτη), ο οποίος μπορεί να κινήσει το πρόσθετο μέλος, μόνο με την σκέψη.

Υπάρχουν επίσης οι σένσορες, το 3D printing, η τεχνητή νοημοσύνη (τελευταίο επίτευγμα το chatGpt), τα τσιπάκια με τα βιολογικά δεδομένα και πολλές άλλες καινοτομίες.

Όταν όμως ενώνονται όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα, που προκαλεί τρόμο, σοκ και δέος.

Ένας διάσημος βιοτεχνολόγος, είναι ο Γερμανός Χασέμ αλ-Γκαίλι, με καταγωγη από την Υεμένη, του οποίου η εταιρεία EctoLife, συνδύασε ολες αυτές τις εξελιγμένες καινοτομίες, κι έφτιαξε ενα εργαστήριο με τεχνητές-μηχανικές μήτρες, που μπορεί να παράγει μέχρι και 30 χιλιάδες μικρά σάιμποργκς το χρόνο.

Με την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA, μπορουν οι μελλοντικοί γονείς, να έχουν ένα μωρό με γαλάζια-καφέ-πράσινα μάτια, όσο ψηλό ή κοντό θέλουν, να είναι αθλητικό, με μεγάλο δεικτη ευφυίας και ανθεκτικό στις αρρώστιες.

Μπορεί ακόμη να παίζει κλασσική μουσική ή οποιοδήποτε άλλο είδος.

Αρκεί οι επίδοξοι γονείς να δώσουν γενετικό υλικό και το έμβρυο ν΄αναπτυχθει στις μηχανικές μήτρες του Χασέμ αλ-Γκαίλι.

Μ΄αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να έχουμε 30 χιλιάδες Αινστάιν, ή Μητσοτάκηδες, Λεμπρόν Τζέιμς και Γιάννηδες.

Ο ιδιος ο Χασέμ αλ-Γκαίλι μας λέει στο επίσημο σάιτ της EctoLife, ότι μέσα στη μηχανική μήτρα που μεγαλώνει το έμβρυο, θα τοποθετούνται σένσορες στο κεφαλι του εμβρύου, ώστε οι γονείς μέσω εφαρμογής, να βλέπουν την ανάπτυξη του.

Το περιβάλλον της τεχνητής-μηχανικής μητρας, έχει δύο μεγάλους βιοαντιδραστήρες. Ο πρωτος ελέγχει τους χτύπους της καρδιάς, την οξυγόνωση, τη θερμοκρασία, την πίεση αίματος. Με την τεχνητή νοημοσύνη, αν συμβεί κάποια ανωμαλία, αμέσως δίνεται σήμα. Επίσης ο πρώτος βιοαντιδραστήρας, παρέχει στο έμβρυο τροφές, ζωτικές ορμόνες,αντιβιωτικά, μέσω του τεχνητού ομφάλιου λώρου.

Με τον δεύτερο βιοαντιδραστήρα, οτιδήποτε είναι περιττό, ανακυκλώνεται και φεύγει προς τα έξω, από τον ομφάλιο λώρο.

Το μόνο πρόβλημα, κατά τις δηλώσεις του ίδιου, είναι ότι υπάρχει ηθικός φραγμός, κι έτσι η εταιρεία του δεν έχει πάρει ακόμη άδεια λειτουργείας. Όταν αρθούν αυτοί οι ηθικοί φραγμοί, ισχυρίζεται ότι θα μπορέσει να βοηθήσει χώρες με υπογεννητικότητα όπως η Βουλγαρία, η Κορέα και άλλες, να λύσουν το πρόβλημα τους.

Το μεγάλο θέμα είναι όμως, τί θα γίνει με τους πραγματικούς ανθρώπους ;

Ήδη, αρκετά σκοτεινά Ινστιτούτα του πλανήτη, όπως για παράδειγμα κάποιο που συνεδριάζει ετησίως στο Νταβός, μιλούν για υπεράριθμους ανθρώπους.

Άρα, θα πρέπει, βασει του σκεπτικού τους, να σωθεί ο πλανήτης με τη μείωση του πληθυσμού. Και αν τα μελλοντικά σάιμποργκς του Αλ-Γκαίλι, είναι πιο εργατικά και ανθεκτικά, δεν έχουν μελλον οι αδύναμοι και φιλάσθενοι.

Γιατί οι γεννήσεις θα γίνονται κατά παραγγελία.

Περισσότερα στο βιντεο της εταιρείας

κι εδώ…

Η παρακάτω εικόνα είναι παρμένη από το εξώφυλλο του Economist που κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 2018 με τίτλο “Ο Κόσμος το 2019”. Βρισκόταν ανάμεσα σε πολλές εικόνες που κάθε μία συμβόλιζε κάτι που θα διαδραματιστεί το 2019. Βλέπετε ένα πελαργό να κουβαλάει ένα σάκο που έχει barcode. Δεδομένου ότι οι πελαργοί συμβολίζουν τον ερχομό των παιδιών, θα μπορούσε ο συγκεκριμένος πελαργός να υπαινίσσεται ότι μεταφέρει στο σάκο του μια νέα γενιά παιδιών γενετικά τροποποιημένων; Παιδιών σχεδιασμένων κατά παραγγελία σε βιοεργαστήρια;

http://www.gencistikbal.com/uploads/the-economist-dergisinin-2019-yili-kapagi-resim-9.jpg

Το 2018, ο Κινέζος ερευνητής Χε Τζιανκούι είχε ανακοινώσει  πως πέτυχε να έρθουν στον κόσμο τα πρώτα τρία γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη. Το κινέζικο κράτος, που δεν συμμερίστηκε τον ενθουσιασμό του, τον καταδίκασε να εκτίσει τρία χρόνια φυλακή και να πληρώσει πρόστιμο τριών  εκατομμυρίων γουάν.

Πρόσφατα όμως διαβάσαμε ρεπορτάζ που αρχικά διακίνησε η South China Morning Post, του Χονγκ Κονγκ, το οποιο αναφέρεται σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση ομάδας επιστημόνων που συνδέονται με τον κινεζικό στρατό και εργάζονται στο Πεκίνο: «Η κινεζική ομάδα πίσω από ένα ακραίο πείραμα γονιδίων σε ζώα λέει ότι μπορεί να οδηγήσει σε σούπερ στρατιώτες που επιβιώνουν σε πυρηνικό fallout». Οι επιστήμονες τοποθέτησαν ένα γονίδιο από τα μικροσκοπικά βραδύπορα, γνωστά και ως “αρκούδες του νερού”, σε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και αύξησε σημαντικά την αντίσταση αυτών των κυττάρων στην ακτινοβολία.

Θυμίζω και τη μελέτη της RAND που είχα αναφερει σε προηγούμενο άρθρο και η οποια χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Πρότεινε πως αποτελεσματικότεροι στρατιώτες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με τη χρήση τροποποιημένων ερπετικών γονιδίων αλλά και με τη σύνδεση μέσω εμφυτευμάτων και με την τεχνητή νοημοσύνη (ουσιαστικά θα πρόκειται για σάιμποργκς).

Βλέπουμε λοιπόν ότι παρά την εναντίωση μεγάλης πλειοψηφίας του επιστημονικού κόσμου αλλά και των απλών ανθρώπων για τέτοιες πρακτικές ευγονικής, υπάρχουν εκεί έξω αρκετές εταιρείες βιοτεχνολογίας που δεν έχουν ηθικές αναστολές στο να κερδίζουν εμπορευόμενες σχεδιασμένα μωρά και σάιμποργκς, αλλά και κυβερνήσεις που οραματίζονται να δημιουργήσουν έτσι τους υπερστρατιώτες. Ποιος αμφιβάλει ότι σειρά θα πάρουν μετά οι μεγάλες πολυεθνικές που θα ζητάνε υπερεργάτες; Και τελικά ο Γενναίος Νέος Κόσμος θα παράγει υπερανθρώπους με ανώτερη συνείδηση η αποδοτικά ράμπο-τέρατα τύπου Φρανκενστάιν;

Αυθεντικος τιτλος: Οι γεννήσεις κατά παραγγελία σε μηχανικές μήτρες, τα παιδιά-σάιμποργκς και η νέα επιστήμη-Φρανκενστάιν

 

new-economy.gr