Το Κοσσυφοπέδιο δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να κατηγορήσει τη Σερβία για γενοκτονία

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου Αλμπουλένα Χατζίου ανέφερε ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να κατηγορήσει τη Σερβία για γενοκτονία.

Όπως δήλωσε, η Αλβανία θα μπορούσε να ενεργήσει εξ ονόματος του Κοσσυφοπεδίου και να καταθέσει την υπόθεση γενοκτονίας εναντίον του Βελιγραδίου, όπως σημειώνει η Gazeta Express της Πρίστινα.

Η Χατζίου αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εργάζεται επίσης σε συντονισμό με το γραφείο του προέδρου εναντίον της Σερβίας για γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια του πολέμου 1998-1999, όπως μάλιστα δήλωσε στο ABC News Albania ότι προηγούμενες κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου δεν είχαν την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των εγκλημάτων πολέμου.

Η ίδια επεσήμανε ότι εκτός από την υπόθεση αυτή, το Κοσσυφοπέδιο αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Όπως είπε, η κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι, έχει ήδη συντάξει νόμο για την κατάσχεση πλούτου μη αποδεδειγμένης προέλευσης, μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος της Αυτοδιάθεσης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση Κούρτι που ήρθε στην εξουσία τον Μάρτιο του 2021, έχει ήδη αναπτύξει μια ιδέα για επανεξέταση στο δικαστικό σώμα που θα βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο να βελτιώσει την κατάσταση του κράτους δικαίου.

πηγή:echedoros-a.gr