Ορθόδοξη οργάνωση στον κατάλογο τρομοκρατίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την συγκατάθεση του Λευκού Οίκου, συμπεριέλαβε το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα» [«Русское имперское движение»- εν συντομία ‘RID’] στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που έχει τον τίτλο «Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στους Ρώσους μοναρχικούς».

Είναι η πρώτη περίπτωση που καταγράφεται στον κατάλογο αυτόν οργάνωση που δεν είναι Ισλαμική, αλλά Ορθόδοξη, κατηγορούμενη για τρομοκρατία. Γιατί οι Αμερικανοί συμπεριέλαβαν το RID;

Ο συντονιστής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νάθαν Σέιλς σχολίασε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, λέγοντας ότι όλες ή σχεδόν όλες οι οργανώσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι ισλαμιστικές η τζιχαντιστικές.

«Η ένταξη του RID είναι πρωτοφανής. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά η αμερικανική διακυβέρνηση λαμβάνει τις τρομοκρατικές απειλές από εκείνους που διακηρύσσουν τις ιδέες της ανωτερότητας της λευκής φυλής», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ένταξη της οργάνωσης αυτής στις τρομοκρατικές οργανώσεις σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί του RID και οι τυχούσες ιδιοκτησίες που έχει στις ΗΠΑ θα παγώσουν (ενώ πιθανότατα το κίνημα δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ) και ότι θα απαγορευτούν στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με αυτήν την οργάνωση.

Επιπλέον σε τρεις Ρώσους πολίτες, που φέρονται ως ηγέτες της οργάνωσης αυτής θα απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ.

Η Οργάνωση

Το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα» εμφανίστηκε στην Αγία Πετρούπολη από το μηδέν και δεν μπορεί να ειπωθεί ότι έχει δραστηριοποιηθεί έντονα.

Η ιδεολογία των Ριντοβιτών (τους ονομάζουμε έτσι από το RID- διευκρίνηση του δημοσιεύματος) είναι ο μοναρχισμός. Όχι με το πνεύμα του Ζιρινόφσκι, αλλά στην πραγματικότητα. Αναγνωρίζουν τον Νικόλαο Β΄ ως τον τελευταίο νόμιμο κυβερνήτη της Ρωσίας και επιδιώκουν τη μοναρχία σε όλες τις ρωσικές χώρες, αποδεχόμενοι το σύνθημα της σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ζέμσκι «Θεός, Βασιλιάς, Έθνος».

Οι Ρώσοι, οι Λευκορώσοι και οι Ουκρανοί σύμφωνα με τους Μοναρχικούς θεωρούνται ως ένας λαός που έχει επιλεγεί από το Θεό, το σοβιετικό σύστημα είναι αντιρωσικό, η δημοκρατία είναι ‘ένα μεγάλο ψέμα της εποχής μας’ και η σημερινή ρωσική κυβέρνηση είναι αντιχριστιανική.

Μάλιστα, οι περίοδοι της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρούνται ως ‘περίοδοι ταραχών’ και ότι ο φιλελευθερισμός δεν είναι ικανός για την αναδημιουργία.

Οι Ρώσοι μοναρχικοί- Ροντοβίτες- με την απουσία της μοναρχίας, είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια «ρωσική εθνική δικτατορία» με μια ρωσική στροφή στην πρώην αυτοκρατορία, η οποία θα αναβιώσει και θα αντιμετωπίσει «τόσο τον Δυτικό Ατλαντικό όσο και τα σχέδια της ισλαμικής παγκοσμιοποίησης».

Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, οι κατηγορίες που τους προσάπτονται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «ανωτερότητα της λευκής φυλής», δεν μπορεί να σταθεί γιατί δεν υπάρχει καμία λέξη για αυτό στο μανιφέστο τους.

Άλλωστε, στη Ρωσία ακόμη και στο πολιτικό περιβάλλον του ρωσικού εθνικισμού, τέτοιες ιδέες δεν συνάδουν.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα» είχε (ή έχει) έναν δικό του εκδοτικό οίκο. Δημοσίευσε λίγα βιβλία, μεταξύ αυτών το έργο του συνταγματάρχη Κβατσκόφ και του Ελβετού ρεβιζιονιστή Γκράφα, ο οποίος αρνείται το Ολοκαύτωμα, όπως σημειώνεται.

газета «Взгляд», Zavtra,

Πηγή:echedoros-a.gr