Μισθοφόροι της Τουρκίας συνεχίζουν τις ληστρικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι υποστηριζόμενες ανταρτοομάδες από την Τουρκία συνεχίζουν τις ληστρικές επιθέσεις εναντίον των ντόπιων στη βόρεια Συρία, «κλέβουν περιουσίες και κόβουν τα (ελαιό)δεντρα ανεξέλεγκτα και σε πλήρη συναίνεση με τους Τούρκους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο, ότι η ανταρτοομάδα Αλ Αμχάτ, έσκαψε για την αναζήτηση αρχαιοτήτων γύρω από το ‘Τζαμί της Σέα’ προς όλες τις κατευθύνσεις με αποτέλεσμα την κατάρρευση του μιναρέ.

Οι ανασκαφές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές κοντά στο τζαμί. Επτά καταστήματα κατέρρευσαν επίσης.

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι ευρέως διαδεδομένα στην Ασπίδα του Ευφράτη και στις περιοχές του «κλάδου Ελαίας», βόρεια του Χαλεπίου, ανάμεσα στα μέλη των μισθοφόρων των Τούρκων.

«Εντόπιες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά διακινούνται στις αγροτικές περιοχές του Αφρίν, της Αζάζ και της πόλης Σάγιο, όπου προωθούνται και διανέμονται κρυφά από τα μέλη των φατριών που βρίσκονται εκεί, ειδικά εκείνες που συνδέονται με τις παρατάξεις Αλ Χαμζάτ, Σουλτάν Μουράτ κ αι Αλ Αμχάτ», όπως σημειώνεται.

Πηγή:echedoros-a.gr