Πτώση στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας σημειώθηκε το 2019

Με πτώση 2,2% στην πληρότητα έκλεισε το 2019 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, μειωμένο κατά 1,4% είναι το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar), ενώ μικρή άνοδο, κατά 0,9% σημείωσε η μέση τιμή του δωματίου, των ξενοδοχείων – μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Η υπερπροσφορά κλινών στην Αθήνα ροκανίζει την πληρότητα και τα έξοδα των ξενοδοχείων της Αθήνας, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, «Βόλτα στην Ελλάδα» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού Ευγένιος Βασιλικός. Μάλιστα ο κ. Βασιλικός εκτιμά ότι και το 2020, θα διαιωνιστεί το εν λόγω πρόβλημα, αφού και νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στην πρωτεύουσα αλλά και αυξάνεται η προσφορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Απαντώντας στις προκλήσεις που διαμορφώνει η υφιστάμενη κατάσταση ο κ. Βασιλικός σημειώνει ότι η ΕΞΑΑΑ είχε επικοινωνήσει τα πρόδρομα συμπτώματα (υπερ-προσφορά καταλυμάτων airbnb, αλλά και ξενοδοχείων «φαντασμάτων») και πλέον φαντάζει μονόδρομος η προσπάθεια της Αθήνας να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός, που θα κρατάει τον επισκέπτη για περισσότερες ημέρες από ό,τι πρακτικά συμβαίνει σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με βάση έρευνα της ένωσης, μόνο το 10% των επισκεπτών της Αθήνας επισκέπτεται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, απόρροια της έλλειψης και προβολής της επικοινωνίας των νησιών αυτών.

Τέλος ο κ. Βασιλικός εκτιμά ότι η Αθήνα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα από το Brexit και πως αυτό επηρεάζει τις τουριστικές ροές.

Πηγή:newsbeast.gr