Η ENACT A.E.–ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. διαμαρτύρεται για την μη πληρωμή της από τον δήμο Ρόδου

Με επιστολή, που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Ρόδου την 24η Δεκεμβρίου 2019 η κοινοπραξία “ENACT A.E. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”, διαμαρτύρεται για την μη έγκαιρη πληρωμή και ενταλματοποίηση οφειλών του Δήμου Ρόδου, από την υλοποίηση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, που εκτελεί και έχει τιμολογήσει την 2α και 17η Δεκεμβρίου 2019.

Στο έγγραφο που απεστάλη στον Δήμο Ρόδου και κοινοποιήθηκε στην προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας, στην ταμειακή υπηρεσία και στην aντιδήμαρχο καθαριότητας, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Θέμα: Ενταλματοποίηση και πληρωμή τιμολογίων Στο πλαίσιο των υπ’ αρ. πρωτ. 2/43008/07.06.2017 και 2/41645/05.07.2018 συμβάσεων η κοινοπραξία μας “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ENACT A.E. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” παρέχει τις υπηρεσίες της αναφορικά με το έργο “Αποκομιδή – μεταφορά και διαχείριση ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρωνακτική), χορτοκοπή – κλαδοκοπή (μηχανική και χειρωνακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου”.

Η κοινοπραξία για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες της για το μήνα Νοέμβριο 2019 έχει εκδώσει τα υπ’ αρ. 59/02.12.2019 και 60/02.12.2019 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας 189.926,03€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ενώ για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες της από 01.12.2019 έως και 15.12.2019 έχει εκδώσει το υπ’ αρ. 61/17.12.2019 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας 108.228,39€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ενώ οι ανωτέρω υπηρεσίες έχουν νομίμως παραληφθεί από την αρμόδια προς τούτο Επιτροπή, ωστόσο έως σήμερα εκκρεμεί η ενταλματοποίηση της εν λόγω δαπάνης από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Από την έναρξη της σύμβασης μέχρι και τον αμέσως προηγούμενο μήνα, οι πληρωμές προς την Κοινοπραξία μας παρουσίαζαν ομαλότητα και χρονική συνέπεια.

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τους λόγους καθυστέρησης έκδοσης εντάλματος για την Κοινοπραξία, ενώ πλήθος τόσο άλλων χρηματικών ενταλμάτων εκδίδονται καθημερινά από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου σας.Σε κάθε περίπτωση να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους για την πραγμάτωση και ολοκλήρωση της πληρωμής μας, πως οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου έναντι της Κοινοπραξίας δημιουργούν σοβαρή οικονομική δυσχέρεια στην τελευταία, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να παραμείνει συνεπής στις πληρωμές της έναντι του απασχολούμενου στο έργο προσωπικού, πόσω μάλλον εν μέσω εορτών, καθώς και στις λοιπές υποχρεώσεις της (προμηθευτές, καύσιμα, κ.λπ.).

Παρακαλούμε για την άμεση ενταλματοποίηση και πληρωμή των τιμολογίων της Κοινοπραξίας μας.

Mε τιμή

Για την Κοινοπραξία
“ENACT A.E. ΣΤΗΡΙΞΙΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Μιχαήλ Ι. Μπράτιτσης”».

Θυμίζουμε ότι με την με αριθμό πρωτοκόλλου 2/99330 από 23/11/2016 διακήρυξη ο Δήμος Ρόδου προκήρυξε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, με βάση την βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής, για την επιλογή παρόχου των υπηρεσιών με τίτλο “Αποκομιδή – μεταφορά και διαχείριση ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρονακτική), χορτοκοπή – κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου” συνολικού προϋπολογισμού (περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) 12.629.725,81€ και με δικαίωμα προαίρεσης 16.839.634,41€.

Η διάρκεια παροχής της υπηρεσίας είναι για τρία (3) έτη, με δυνατότητα παράτασης, κατ’ ενάσκηση του ρητώς προβλεπόμενου δικαιώματος προαίρεσης, για ένα (1) επιπλέον έτος, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που περιγράφονται στην διακήρυξη και την τεχνική έκθεση που τη συνοδεύει.

Ακολούθως υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με την ίδια εταιρεία, έναντι 1.243.752,41 ευρώ πλέον Φ.Π.Α 24% για 2 έτη ή 1.865.628,61 ευρώ πλέον Φ.Π.Α 24% για 2 έτη και 1 έτος δικαίωμα προαίρεσης (στην περίπτωση κατά την οποία ενεργοποιηθεί το δικαίωμα προαίρεσης), που αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,99% ή 14,61% του αρχικού συμβατικού προϋπολογισμού των υπηρεσιών.

Οι προκηρυχθείσες υπηρεσίες περιληπτικά περιλαμβάνουν, συλλογή και μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Αποκομιδή Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Αποκομιδή και Μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων με Χρήση PressContainer), μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, μηχανοκίνητο καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων, χειρονακτικό καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων – αποψιλώσεις, αποκομιδή Επιστήλιων Καλαθιών, μηχανική Χορτοκοπή – Κλαδοκοπή (φυτικά υπολείμματα), διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας, με πρόβλεψη εκτέλεσης από τον ανάδοχο τμήματος 40% κατ’ ελάχιστον και 50% κατά μέγιστο όριο του συνολικού έργου της καθημερινής διαχείρισης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών και της καθαριότητας των οδών και κοινόχρηστων χώρων.

Χώρος συμβατικής εργασίας και άμεσης παροχής εργασιών του ανάδοχου ορίσθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, Καλλιθέας, Αρχαγγέλου, Αφάντου, Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου και Αταβύρου.

Δαμιανός Αθανασίου

Πηγή:www.dimokratiki.gr