Σαν σήμερα ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης εγκατέλειψε την ενεργό δράση

Σαν σήμερα (29/9) πριν από 24 χρόνια ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Πέρασαν 24 χρόνια από τη μέρα που ο Νίκος Γκάλης είπε άδοξο “αντίο” στην ενεργό δράση.

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 1995, όταν ο μεταλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, με δημόσια επιστολή του, ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, λόγω της διαμάχης του με τον τότε προπονητή του, Κώστα Πολίτη.

Ήταν σίγουρα ένα άδοξο φινάλε σε μία τεράστια καριέρα. Ένα φινάλε στο οποίο ουσιαστικά εξωθήθηκε ο “Νικ”, ενώ τον Νοέμβριο του 1994 ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε διακοπή του συμβολαίου.

Η επιστολή του Νίκου Γκάλη ανέφερε τα εξής:

“Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Στη ζωή, όλα έχουν μιά αρχή κι ένα τέλος. Πολλές φορές εξαρτάται από μας, πολλές φορές όχι. Ήθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα κι αγαπώ μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου τότε που πρέπει. Αυτή μου η επιθυμία θεωρήθηκε από πολλούς αδυναμία.

Ποτέ δεν έχω παρακαλέσει άνθρωπο και ποτέ δε ζήτησα χάρη από κανέναν. Μέχρι και σήμερα (σ.σ 29/9/1995) έκανα υπομονή περιμένοντας μία κίνηση. Είμαι εγωιστής αλλά δεν είναι εγωιστικό να πιστεύω μέχρι κι αυτή τη στιγμή ότι είμαι ελεύθερος και ότι δεν ανήκω σε κανέναν. Γιατί έχω λόγο και τιμή.

Φεύγω από το άθλημα που αγάπησα πικραμένος. Με μόνη ικανοποίηση ότι ακόμα και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι μπορώ να αλλάζω τις ισορροπίες. Ευχαριστώ όλους τους ανώνυμους φιλάθλους για την αγαπη που μου έδειξαν. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιους πίκρανα. Τη ζωή πρέπει να την παίρνουμε όπως έρχεται αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο (σ.σ 30/9/1995) κάνοντας μιά ευχή: Να μη ξεχνάμε όλοι ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”.

Πηγή:allaboutaris.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •