Που παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 866,18 μονάδες με άνοδο 0,47%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 44,64 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στις 546,0 χιλ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 59 έκλεισαν ανοδικά, 36 πτωτικά, και 87 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 868,33 μονάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε με θετικό πρόσημο, χωρίς όμως κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές. Στις τελευταίες συνεδριάσεις η προσοχή των επενδυτών έχει μετατοπιστεί σε αυτές, οδηγώντας τον δείκτη FT40M σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις κινήθηκε σήμερα ο όγκος, αποτυπώνοντας την στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, διατηρώντας σε πλευρικό κανάλι τον γενικό δείκτη, ο οποίος με σχετική άνεση παραμένει πάνω από την στήριξη του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (853,3 μονάδες), δημιουργώντας ευκαιρίες για τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Citigroup σε έκθεση της, βλέπει ρυθμό ανάπτυξης για φέτος για την ελληνική οικονομία στο 1,8%, και 1,9% για το επόμενο έτος.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895,6 μονάδες, και η στήριξη στις 811,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (17,43 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,18 εκατ. τεμάχια).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα για την μεσοπρόθεσμη τάση του παραμένει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, και κάτω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να παραμένει για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, και με τον όγκο (2,51 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,21 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Σταθερά σε ανοδικό κανάλι παραμένει ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ολοκλήρωσε και σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 11,16 εκατ. τεμάχια έναντι 18,98 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση να βρίσκεται στις 821,8 μονάδες, και η στήριξη στις 653,4 μονάδες.

Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 3,128 ευρώ με κέρδη 2,09%, πραγματοποιώντας όγκο πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,3039 ευρώ, και η στήριξη στα 2,509 ευρώ.

Η μετοχή της Ιντρακόμ έκλεισε στα 0,995 ευρώ με κέρδη 2,05%, ολοκληρώνοντας μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, και ελάχιστα κάτω από αυτόν των πενήντα, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,1515 ευρώ, και η στήριξη στα 0,9085 ευρώ.

Η μετοχή της AS Company έκλεισε στα 3,10 ευρώ με πτώση 2,52%, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,154 ευρώ, και την στήριξη στα 2,841 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν και σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,723% με πτώση 1,09%, και της δεκαετίας στο 1,363% αμετάβλητη.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    22
    Shares
  •  
  •  
  • 22
  •