Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ολοκλήρωσε ο δείκτης FT40M στο Χ.Α

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 868,01 μονάδες με άνοδο 0,63%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64,7 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 13,84 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 57 έκλεισαν ανοδικά, 48 πτωτικά, και 80 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τις ήπιες διακυμάνσεις που επικράτησαν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης κατάφερε στη συνέχεια να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 861,83 μονάδες και υψηλό στις 868,16 μονάδες. Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε σήμερα κυρίως στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, και ιδίως σε αυτές των Εθνικής, Eurobank, και Φουρλή, ενώ από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν σε κέρδη αυτές των AS Company και MLS.

Οι χθεσινές πιέσεις που ασκήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο κυρίως λόγω της ομιλίας του προέδρου της ΕΚΤ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, αλλά και της χρεωκοπίας της Thomas Cook, έδειξαν σήμερα να διαγράφονται με σχετική άνεση παρά τα μικτά πρόσημα που σημειώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σημαντικά αυξημένο όγκο σε σχέση με χθες πραγματοποίησε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν την πώληση του μεριδίου που κατέχει το ελληνικό δημόσιο να πραγματοποιείται σε δύο φάσεις και με discount, παρά τις ικανοποιητικές επιδόσεις της εταιρείας όσο αφορά την κερδοφορία της.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 895,6 μονάδες, και η στήριξη στις 811,6 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (31,53 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,92 εκατ. τεμάχια).

Πακέτα συνεδρίασης

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα οριακά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, καθώς και κάτω από αυτούς των πέντε και δέκα, με το σήμα πώλησης να διατηρείται από εχθές, και με τον όγκο (9,5 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,35 εκατ. τεμάχια), δημιουργώντας εύλογη ανησυχία για την πορεία του δείκτη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.442 μονάδες, και η στήριξη στις 1.278 μονάδες.

Σε ανοδικό κανάλι παρέμεινε ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 19,01 εκατ. τεμάχια έναντι 19,59 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 821,8 μονάδες, και η στήριξη στις 653,4 μονάδες.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,80 ευρώ με κέρδη 3,24%, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,879 ευρώ, και η στήριξη στα 2,102 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,875 ευρώ με κέρδη 2,94%, παραμένοντας σε ανοδικό κανάλι, καθώς και πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,9199 ευρώ, και η στήριξη στα 0,6814 ευρώ.

Η μετοχή του Φουρλή έκλεισε στα 5,39 ευρώ με κέρδη 3,06%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,714 ευρώ, και η στήριξη στα 5,026 ευρώ.

Η μετοχή της AS Company έκλεισε στα 3,17 ευρώ με κέρδη 2,26%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,251 ευρώ, και η στήριξη στα 2,841 ευρώ.

Μικτή εικόνα επικράτησε σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 0,722% με πτώση 3,60%, και της δεκαετίας στο 1,339% με πτώση 0,30%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
    29
    Shares
  •  
  •  
  • 29
  •