Επενδυτική άπνοια σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν κατά την σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 895,04 μονάδες με απώλειες 0,54%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 60,11 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 3,96 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 50 έκλεισαν ανοδικά, 60 πτωτικά, και 80 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η κατοχύρωση κερδών και η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, με τον γενικό δείκτη να διαπραγματεύεται στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, και στο εύρος των 894,86-901,36 μονάδων.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισαν σε κέρδη οι μετοχές των ΑΣΚΟ, Ικτίνου, Νηρέα, Ολυμπιακής Τεχνικής, Πλαίσιο, ενώ πιέσεις δέχθηκαν αυτές των Eurobank, Τράπεζας Αττικής, MIG, Κέκρωπα, ΙΝΛΟΤ, και ΚΟΥΕΣ.

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, ολοκλήρωσε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 939 μονάδες, και η στήριξη στις 820 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής παρέμεινε με θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (23,29 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (32,54 εκατ. τεμάχια).

Πακέτα συνεδρίασης

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, υποχωρώντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και την στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στον τραπεζικό δείκτη, με το σήμα αγοράς να παραμένει, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 15,12 εκατ. τεμάχια έναντι 21,78 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 713 μονάδες.

Η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής αντέδρασε σήμερα ανοδικά, έπειτα από τις πιέσεις που της ασκήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κλείνοντας στα 2,43 ευρώ με κέρδη 4,74%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται οριακά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,6612 ευρώ, και η στήριξη στα 1,9866 ευρώ.

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ολοκλήρωσε η μετοχή του Ικτίνου, καθώς έκλεισε στα 5,0 ευρώ με κέρδη 2,25%, ολοκληρώνοντας έπειτα από πέντε συνεδριάσεις πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την προσοχή να εστιάζεται στις επόμενες δύο (φίλτρο τρία), και στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτόν ή όχι, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 5,049 ευρώ, και η στήριξη στα 4,5961 ευρώ. Η μέση τιμή στόχος βρίσκεται στα 4,4677 ευρώ, με το P/E στα 8,36 ευρώ.

Η μετοχή του Πλαίσιο έκλεισε στα 4,29 ευρώ με κέρδη 4,63%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, με την προσοχή να εστιάζεται στις επόμενες δύο (φίλτρο τρία), και στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτούς ή όχι, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,3895 ευρώ, και η στήριξη στα 3,9231 ευρώ. Το P/E βρίσκεται στα 23,64 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,105% με οριακές απώλειες 0,09%, και της δεκαετίας στο 2,053% με απώλειες 0,15%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •