Μπάμπης Σταυρόπουλος: «Για αυτό τον αγώνα συμπορεύομαι με τον Βελόπουλο»

Συνέντευξη στον Χρήστο Παπαθεοφάνους

Τους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» στη Β΄ Πειραιά, και τον πόλεμο που δέχεται το συγκεκριμένο κόμμα αποκαλύπτοντας μάλιστα σε ποιες περιοχές δεν του επέτρεψαν (εννοεί του κόμματος) να μιλήσει, μπορείτε να διαβάσετε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο new-economy.gr ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού και του Αιγάλεω, θεωρεί ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος αντέχει, παρότι η εχθρότητα που αντιμετωπίζει δεν έχει προηγούμενο.

Έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (1974 και 1975) και ένα κύπελλο Ελλάδας (1975) ως μέλος της μεγάλης ομάδας των «ερυθρόλευκων» με πρόεδρο τον αείμνηστο Νίκο Γουλανδρή, καθώς και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ενόπλων το 1969, αποφάσισε να δώσει για πρώτη φορά αγώνες στα γήπεδα… της πολιτικής.

«Θα προσπαθήσω για τον κόσμο της Β΄ Πειραιά για την αθλιότητά του, για την καθημερινότητά του, την κρίση και τη λιτότητα που περνάει.» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πρέπει να τονιστεί ότι εδώ και δεκαετίες μετέχει σε αγώνες βετεράνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς εντός και εκτός συνόρων.

Ας σημειωθεί ότι ξεκίνησε τη σπουδαία καριέρα του στο Αιγάλεω που ήταν και η πρώτη περίοδος δόξας για τον σύλλογο της Αττικής.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έγινε προπονητής, ενώ για χρόνια ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο Αιγάλεω το οποίο όπως μας λέει παρακάτω το λήστεψαν 5 φορές.

Εκτός από τις βουλευτικές εκλογές, αναφέρεται στους λόγους που συνέβαλαν στο να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και να το πάρει ο ΠΑΟΚ.

Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος (μεσαίος από τους καθιστούς) στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού επί Γουλανδρή

– Γιατί αποφασίσατε να πολιτευτείτε;

«Γιατί δεν πάει άλλο. Μας έχουν στείλει στην κόλαση οι πολιτικοί. Βαρέθηκα να τους ψηφίζω. να μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια και από την άλλη να μας κοροϊδεύουν και να μας στέλνουν στα τάρταρα.»

– Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με την «Ελληνική λύση»;

«Γιατί ο Κυριάκος Βελόπουλος όταν ήρθε και μίλησε στο Περιστέρι έδειξε γνώστης της γεωπολιτικής, της αγροτικής πολιτικής, ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του πολίτη που δεν υπάρχει και διαθέτει προσόντα για να πάει η Ελλάδα μπροστά. Είναι αγωνιστής, πολεμιστής. Ζητάει δουλειές για να μη φύγει ο Έλληνας στο εξωτερικό και να γυρίσουν οι ξενιτεμένοι.»

– Τι διαφορετικό θα δώσει ο Μπάμπης Σταυρόπουλος μέσω της «Ελληνικής λύσης»;

«Θα προσπαθήσω για τον κόσμο της Β΄ Πειραιά για την αθλιότητά του, για την καθημερινότητά του, την κρίση και τη λιτότητα που περνάει. Ιδιαίτερα για τις 70-80 ομάδες των βετεράνων που περνούν τα πάνδεινα χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα κλπ. Υπάρχουν 1000 σπίτια χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα.»

-Σε περίπτωση που εκλεγείτε βουλευτής θα αναλάβετε την ευθύνη του κόμματος στον αθλητικό τομέα;

«Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος θα με στείλει στο αθλητικό. Έχω διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης βετεράνων Αθηνών με 40 ομάδες και μέλος του Δ.Σ. βετεράνων ΟΣΦΠ. Τριάντα χρόνια δίνω αγώνες για τους συνανθρώπους μας, αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για παιδιά που δεν έχουν να φάνε, ΑμΕΑ, σεισμοπαθείς σε Κερατσίνι, Πέραμα, Δραπετσώνα, Ρέντη, Σαλαμίνα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Για αυτό τον αγώνα συμπορεύομαι με τον Βελόπουλο.»

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα;

«Η οικονομία. Ζουν με 500 και 1000 ευρώ ενώ οι πολιτικοί με 300.000 το χρόνο. Η ασφάλεια, ληστεία, π.χ. εμένα 5 φορές με λήστεψαν στο σπίτι και 5 στο μαγαζί. Η υγεία η οποία είναι με ράντζα, όποιος δεν έχει λεφτά για ιδιωτικό νοσοκομείο πεθαίνει. Παιδεία, αγροτική καλλιέργεια, όλη η Ευρώπη παρότι μπορεί να ζήσει από τον κάμπο της Θεσσαλίας δεν καλλιεργούν και φωνάζει ο Βελόπουλος για πρωτογενή παραγωγή. Γιατί έκλεισαν τα ναυπηγεία; Πόσοι θα δούλευαν με ανοιχτά τα ναυπηγεία; Βλέπεις τι γίνεται με τη δικαιοσύνη; Πού είναι το κράτος δικαίου; Σκάνδαλα, μίζες και δεν τιμωρείται κανένας.»

– Τι σας λέει ο κόσμος που συναντάτε στις ομιλίες που κάνετε και στο δρόμο;

« Να αλλάξουν τα πράγματα. Δυστυχώς αρκετοί από τους νέους που συναντώ λένε ότι δεν ψηφίζουν. Μου λένε: Γιατί να ψηφίσουμε; Για να μας βάζουν φόρους, φόρους, φόρους; Να παίρνουν παχυλούς μισθούς; Εμείς γιατί δίνουμε την ψήφο μας;»

Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος πανηγυρίζει επιτυχία του Ολυμπιακού μαζί με Γκαϊτατζή και Λοσάντα

– Ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο. Εσείς έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο;

«Όσο έπαιρνε 1% στα γκάλοπ δεν ασχολιόταν κανένας. Τώρα που πήρε 4,2 % στις ευρωεκλογές τον βρίζουν. Αντέχει τον πόλεμο. Στο Χαϊδάρι και στο Αιγάλεω οι δήμαρχοι δεν μας έδωσαν αίθουσα να μιλήσουμε. Λένε ότι δεν υπάρχει εύκαιρη αίθουσα. Επίσης στο Κερατσίνι δεν μας άφησαν να μιλήσουμε. Τέτοιο πόλεμο δεν έχει δεχτεί άλλο κόμμα. Δεν έχει ανάγκη τα λεφτά. Τον μισθό του ως βουλευτής τον έδινε στον κόσμο. Τον βρίζουν λέγοντας ότι πουλάει κρέμες ή μιλάει για τον Χριστό. Αυτές είναι αστείες κατηγορίες. Έρχονται λαθρομετανάστες και τους δίνουν λεφτά, 400 ευρώ το άτομο, ενοίκιο, ρεύμα και νερό, ενώ οι Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια. Η γυναίκα μου δουλεύει με 300 ευρώ μήνα.»

 Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού μαζί με Κρητικόπουλο και Σιώκο

– Γιατί για δεύτερη σερί χρονιά ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ποδόσφαιρο;

«Πλήρωσε τα λάθη του. Στην άμυνα, έτρωγε αστεία γκολ. Χρειάζεται ισχυρή άμυνα, σέντερ φορ στυλ Αναστόπουλου, Κρητικόπουλου, Τριαντάφυλλου, Αλεξανδρή ή Ιντέγε. Βλέπω ότι ο Μαρινάκης κάνει μεταγραφές και ό,τι του λένε ο Καρεμπέ κλπ αρκεί και αυτοί να καταλάβουν ότι όπλο του ΟΣΦΠ είναι η επίθεση. Απαράδεκτο να βλέπουμε τον Φορτούνη να παίζει σέντερ φορ. Πρέπει πλέον να κερδίζει και τον διαιτητή. Φέτος όμως φουλ για πρωτάθλημα. Δύο χρόνια ρεπό… ήταν αρκετά

– Δίκαια αναδείχτηκε πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ;

« Έχοντας της εύνοια της ΕΠΟ και της διαιτησίας δεν αδικήθηκε σε κανένα αγώνα. Παρόλα αυτά έχει καλή ομάδα, κόσμο, πρόεδρο που έβαλε πολλά λεφτά όπως και ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.»