Μέχρι και φυλάκιση προβλέπεται στο Πακιστάν σε όσους δεν δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία

Πακιστανοί ομογενείς καλούνται να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στη χώρα τους έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να αποφύγουν ποινές και φυλακίσεις.

Όλοι οι Πακιστανοί υποχρεούνται να δηλώσουν τα «κρυφά» τους περιουσιακά στοιχεία, στο πλαίσιο του νέου συστήματος φοροδιαφυγής που ονομάζεται Σχέδιο Δήλωσης Ενεργητικού που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Imran Khan στις 15 Μαΐου.

Αν και οι Πακιστανοί υπήκοοι οι οποίοι δεν κατοικούν στο Πακιστάν (NRP) απαλλάσσονται από την καταβολή οποιωνδήποτε φόρων για το σπίτι τους και για το εισόδημα τους στο εξωτερικό, υποχρεούνται να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι αγοράστηκαν με νόμιμους πόρους. Θα πρέπει επίσης να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν στο Πακιστάν, εάν δημιουργείται εισόδημα από αυτά. Ο πλούτος που παραμένει αδήλωτος μετά την προθεσμία θα κατασχεθεί, και οι παραβάτες θα μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν μέχρι και φυλάκιση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα εθνικά μεταρρυθμιστικά προγράμματα όσοι διαθέτουν τα αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν μεταφέρει χρήματα μέσω νόμιμων τραπεζικών διαύλων για την αγορά ακινήτων, δεν υποχρεούνται να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία βάσει του καθεστώτος αμνηστίας.

Πηγή:gulfnews.com

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •