Με πρόστιμο 3,5 δισ. ευρώ απειλείται η Ιταλία από την ΕΕ

Ο Ματτέο Σαλβίνι ξέσπασε κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της, μετά την απειλή που δέχθηκε η Ιταλία με πρόστιμο ύψους 3,5 δις ευρώ, εάν παραβεί τους κανόνες δαπανών και δανεισμού.

Ο Ματτέο Σαλβίνι είχε κληθεί να μετριάσει την αντι-ΕΕ ρητορική του, καθώς κλήθηκε από τον Πρωθυπουργό Giuseppe Conte για κοινή συνάντηση με τον ομόλογό του Movenemnt των πέντε αστέρων Luigi Di Maio. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σαλβίνι, δεσμεύθηκε να βάλει πρώτα τους Ιταλούς συμφωνώντας στην αποφυγή προστίμου από την ΕΕ για το επιδεινούμενο δημόσιο χρέος.

Το τρίο συμφώνησε «να καταρτίσει μια στρατηγική που θα υιοθετηθεί κατά τις συζητήσεις με την Ευρώπη, ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία παράβασης για τη χώρα, και να θεσπιστεί μια κοινή δέσμη προϋπολογισμού». Ωστόσο, ο κ. Salvini αγνόησε τον πρωθυπουργό, και συνέχισε την επίθεση σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να ζητάμε χρήματα από Γερμανούς, Ισπανούς και Λουξεμβουργιανούς. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των Ιταλών για τους Ιταλούς », πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει νόημα να παραμείνουμε στην κυβέρνηση, να αυξάνουμε μόνο μερικές ποσοστιαίες μονάδες», υποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να είναι διατεθειμένος να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες πέραν του 3% του ελλείμματος.

Πηγή:express.co.uk

  •  
    11
    Shares
  •  
  •  
  • 11
  •