Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται Ισραήλ

Η εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Απριλίου στο Ισραήλ δεν στάθηκαν ικανές να διατηρήσουν τον Μπένζαμιν Νετανιάχου στην εξουσία, καθώς οι βουλευτές της 21ης Κνεσέτ ψήφισαν τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους του κράτησαν εβδομάδες, ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των θρησκευτικών κομμάτων και εκείνων που τάσσονται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους με τα οποία σκόπευε να συνεργαστεί. Την πρόταση να διαλυθεί η ισραηλινή εθνική αντιπροσωπεία υπέβαλε το Λικούντ, καθώς προφανώς ο Νετανιάχου προτίμησε να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, παρά να δώσει στον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν τη σκυτάλη προκειμένου να αναθέσει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό.

Ο Μπένζαμιν Νετανιάχου θα γίνει ο πρωθυπουργός με την πιο μακρά θητεία στην ιστορία του Ισραήλ μέσα στο καλοκαίρι, καθώς παραμένει στον θώκο σε υπηρεσιακό ρόλο. Ωστόσο, η εξέλιξη χαρακτηρίζεται σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν μεταξύ άλλων σε δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Οι νέες εκλογές εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν τη 17η Σεπτεμβρίου.

Πηγή:zougla.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •