Ο ΟΑΣΕ καταδικάζει την βία αξιωματούχων διεθνών οργανισμών στην Αλβανία

Την χρήση βίας κατά την διάρκεια της αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Τίρανα, καταδίκασαν αξιωματούχοι του ΟΑΣΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπηρεσιακός επικεφαλής του ΟΑΣΕ και υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ, Τόμας Γκρέμινγκερ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Γκέργκι Τσετερέρλι και γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Ρομπέρτο Μοντέλα, καταδίκασαν απερίφραστα την βία στην αντικυβερνητική διαδήλωση του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, οι ισχυροί εσωτερικοί θεσμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός αποτελεσματικού Κοινοβουλίου, είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας και είναι ουσιώδεις για την πολιτική σταθερότητα και το κράτος δικαίου. Η βία και οι απειλές εναντίον αξιωματούχων διεθνών οργανισμών είναι απαράδεκτες».

«Οι βίαιες διαμαρτυρίες δεν υποκαθιστούν τις δημοκρατικές πολιτικές δεσμεύσεις. Η επέκταση της κρίσης θα υπονομεύσει αναπόφευκτα τις εσωτερικές και εξωτερικές στρατηγικές προτεραιότητες της Αλβανίας. Είναι καιρός να δημιουργηθεί μια εσωτερική πλατφόρμα για διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μαζί με τα κόμματα, την κοινωνία των πολιτών και την Ακαδημία, προκειμένου να ξεπερασθούν οι διαφορές και να συνεργασθούν για το καλύτερο συμφέρον της Αλβανίας», σημειώνει ο ΟΑΣΕ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλβανίας.

Πηγή:echedoros-a.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •