Η Honda κλείνει το εργοστάσιο της στο Swindon

Χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Honda επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon το 2021.

Οι φόβοι για κλείσιμο του εργοστασίου εκφράστηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, με την εταιρεία να βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα τους τελευταίους μήνες. Τρεις μήνες αργότερα, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο, με την απόφαση αυτή να θέτει σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας.

Ο διευθυντής της Honda UK Jason Smith, δήλωσε: «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνουμε σήμερα το κλείσιμο του εργοστασίου της Honda στο Swindon. Κατανοούμε τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση στους συνεργάτες μας, στους προμηθευτές και στην ευρύτερη κοινότητα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια των επόμενων σταδίων της διαδικασίας διαβούλευσης».

Εκτός από τις 3.500 θέσεις εργασίας στο Σουίντον, είναι πιθανό να επηρεαστούν επίσης άλλες 12.500 θέσεις εργασίας, που εργάζονται στην αλυσίδα εφοδιασμού του εργοστασίου, και άλλες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από το εργατικό δυναμικό της επιχείρησης.

Πηγή:express.co.uk

Φωτογραφία Fauzan Saari

  •  
    3
    Shares
  •  
  •  
  • 3
  •