Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΓΔ σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δεύτερη μέρα απωλειών σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 728,62 μονάδες, με πτώση 1,94%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 53,46 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων 3,63 εκατ. ευρώ, ενώ 12 μετοχές ολοκλήρωσαν ανοδικά, 87 πτωτικά, και 94 παρέμειναν αμετάβλητες.

Το ίδιο σκηνικό με χθες επαναλήφθηκε στο πρώτο μισό της συνεδρίασης και σήμερα, με τις ρευστοποιήσεις να επικρατούν στις περισσότερες μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, πραγματοποιήθηκαν επιλεκτικές αγορές, με τον όγκο στην τελευταία ώρα να είναι αγοραστικός, χωρίς όμως να είναι ικανές να απομακρύνουν τον γενικό δείκτη από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 723,35 μονάδων.

Η αδυναμία του γενικού δείκτη να κινηθεί πάνω από την σημαντική αντίσταση των 787 μονάδων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενισχύει τις πιθανότητες για διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με τις επόμενες δύο συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες από τεχνικής πλευράς. Επίσης, τα εταιρικά αποτελέσματα για την χρήση του 2018, δεν ικανοποίησαν στο σύνολο τους όσο αφορά τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, με αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές να κατοχυρώνουν θέσεις. Τέλος, η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αυξήσει στο 25% τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, συνεχίζει να δημνιουργεί αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, με συνέπεια την αλλαγή στρατηγικής από κερδοσκοπικά funds, τα οποία ρευστοποιούν σε περιφερειακά χρηματιστήρια, προκειμένου να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ανεπτυγμένες αγορές.

Κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες δύο συνεδριάσεις για τον γενικό δείκτη, καθώς για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου ολοκλήρωσε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, προσεγγίζοντας το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με τον δείκτη RSI να κλείνει στις 36,3 μονάδες. Η αντίσταση 775 μονάδες, με την στήριξη στις 705 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να κλείνει αμετάβλητη στο 2,464%, και της δεκαετίας στο 3,536% με άνοδο 0,34%.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα:

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία, το 2ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (2nd ATHEX Mid-Cap Conference) στην Αθήνα.

Η διοργάνωση του συνεδρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών για την ενίσχυση της προβολής των εισηγμένων εταιρειών στην επενδυτική κοινότητα, την αύξηση της κάλυψής τους από τους χρηματιστηριακούς αναλυτές και τη βελτίωση της ρευστότητας των μετοχών τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχουσες εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν με Έλληνες και Ξένους Διαχειριστές και Αναλυτές τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές.

Οι δεκαπέντε (15) εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

1. ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
3. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
4. ΕΛΛΑΚΤΩΡ
5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
6. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
7. ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ
8. ΚΑΡΑΤΖΗ
9. ΚΡΙ – ΚΡΙ
10. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
12. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
13. AUTOHELLAS
14. CENERGY HOLDINGS
15. QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Στο συνέδριο υπήρξε υψηλή συμμετοχή των επαγγελματιών της αγοράς, η οποία αποτυπώθηκε στον μεγαλύτερο αριθμό συναντήσεων με τις εισηγμένες εταιρείες σε σχέση με την περσινή διοργάνωση και στο πλήθος των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 550 κατ’ ιδίαν (one on one) και ομαδικές συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρίες στις οποίες συμμετείχαν 105 επαγγελματίες της αγοράς που ανήκαν σε 35 εγχώριους και αλλοδαπούς διαχειριστές επενδύσεων και σε 10 χρηματιστηριακές εταιρίες.

Στο τέλος του συνεδρίου, με την ευγενική χορηγία της CENERGY HOLDINGS έλαβε χώρα δεξίωση για όλους τους συνέδρους.

Η ΜΟΤΟΡ ΟIΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ενημερώνει ότι θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2019 μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Μαΐου 2019 ενώ έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στις 17:30 τοπική ώρα.

Το Α’ τρίμηνο του 2019, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE παρουσίασαν οριακή αύξηση και διαμορφώθηκαν σε €908,6 εκατ. Η αύξηση στα έσοδα της Ελλάδας κατά €11,5 εκατ., αντιστάθμισε πλήρως τη μείωση των εσόδων της Ρουμανίας κατά €9,9εκατ. Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με κόστη αναδιοργάνωσης (κυρίως Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης), διαμορφώθηκαν σε€583,7εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας μείωση κατά 3,6% λόγω της υιοθέτησηςτων ΔΠΧΑ 16 (Μισθώσεις). Εξαιρώντας τον συγκεκριμένο παράγοντα, τα συνολικά λειτουργικά έξοδα παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα συγκριτικά με το Α’ τρίμηνο του 2018.Το κόστος προσωπικού, συνολικού ύψους €150,5 εκατ. σημείωσε αύξηση 19,5%συγκριτικά με το κατ’ εξαίρεση χαμηλό επίπεδο του Α’ τρίμηνου του 2018,όπου η εταιρεία επωφελήθηκε από την αντιστροφή μέρους της έκτακτης πρόβλεψης για αποζημίωση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης (SRI) κατόπιν υιοθέτησης της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .Εξαιρώντας τον συγκεκριμένο έκτακτο παράγοντα, το κόστος προσωπικού μειώθηκε κατά 1,2%αντικατοπτρίζοντας την επίδραση των πρόσφατων προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης. Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

 

 

  •  
    33
    Shares
  •  
  •  
  • 33
  •