Στη δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ για την ανατροπή του Μαδούρο

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Βενεζουέλας δείχνει να είχε σχεδιαστεί εδώ και καιρό, όπως αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο ιστότοπος voltairenet.org είχε αποκαλύψει το απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ για την «ανατροπή της δικτατορίας στη Βενεζουέλα», με τίτλο «Καίριο Πλήγμα», χωρίς όμως να δοθεί μεγάλη σημασία, καθώς από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως θεωρία συνωμοσίας. Ένας άλλος ιστότοπος, ο Information Clearing House, επανέφερε το συγκεκριμένο έγγραφο στη δημοσιότητα, με αυτό να φέρει την υπογραφή του ναυάρχου Kurt W. Tidd, στον οποίο είχε ανατεθεί ένα σχέδιο για την ανατροπή του Νικολά Μαδούρο, όταν ήταν διοικητής της SOUTHCOM η οποία βρίσκεται στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται:«Ενθάρρυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την αύξηση της έλλειψης και της αύξησης των τιμών των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων βασικών αγαθών για τους κατοίκους. Κάνοντας πιο ολέθριες και οδυνηρές τις αδυναμίες εξεύρεσης βασικών εμπορευμάτων, εντείνει τη φτωχοποίηση της χώρας, τη διαρροή ξένου νομίσματος, την επιδείνωση της νομισματικής βάσης, επιφέροντας εφαρμογή νέων πληθωριστικών μέτρων. Την πλήρη παρεμπόδιση των εισαγωγών και ταυτόχρονα, να αποθαρρύνει πιθανούς ξένους επενδυτές προκειμένου να καταστεί η κατάσταση όλο και πιο κρίσιμη για τον πληθυσμό. Έτσι θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση στο Καράκας να πέσει σε λάθη που δημιουργούν μεγαλύτερη δυσπιστία και απόρριψη στην εγχώρια αγορά. Να προσελκύσει εγχώριους συμμάχους καθώς και άλλους ανθρώπους που θα καταφθάσουν από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στο εθνικό σενάριο να προκαλέσουν διαμαρτυρίες, ταραχές και ανασφάλεια, λεηλασίες, κλοπές, επιθέσεις στα μέσα μεταφοράς με σκοπό δημιουργία στη χώρα μεγάλης κρίσης με όλους τους πιθανούς τρόπους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια ακόμη και γειτονικών μεθοριακών εθνών. Για όλα αυτά, καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη. Μεγαλοποιώντας, σε ολόκληρο τον κόσμο, την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα. Τη Διάρθρωση σχεδίου για την καταστροφή των πιο ειδικευμένων επαγγελματιών της χώρας, προκειμένου να “μεταναστεύσουν και να δημιουργηθεί έλλειψη επαγγελματιών” για να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την εσωτερική κατάσταση και με αυτό τον τρόπο θα βλάψει την κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από zougla.gr

 

  •  
    27
    Shares
  •  
  •  
  • 27
  •