Ηλιόπουλος και Κασιδιάρης στο Β γύρο Αθήνας, δείχνει δημοσκόπηση. Ακολουθεί Γερουλάνος. Εκπληξη Βουλγαράκη

Η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τον Δημο Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε  για το new-economy.gr δείχνει ανατροπές, και δημιουργεί προβληματισμό.

Η δημοσκόπηση έχει εκ διαμέτρου διαφορετικά ευρήματα, από δημοσκοπήσεις που έχουν γινει ‘κατα παραγγελία΄από συστημικά ΜΜΕ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην περίοδο 27/2-2019-1/3/2019.

Ποιοί φαίνεται να προηγούνται

Η δημοσκόπηση δίνει ισχυρό προβάδισμα στον Νάσο Ηλιόπουλο (33%) και τη δεύτερη θέση στον Ηλία Κασιδιάρη (16%).

Ποιοί ακολουθούν

Ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 14%, ενω 4ος ακολουθεί, με μεγάλη απόσταση απο τον κο Γερουλάνο, ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 10%.

Τι παίρνουν οι εναλλακτικοί υποψήφιοι του φιλελεύθερου-κεντρώου χώρου

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, συγκεντρώνει 7%, που αποτελεί ποσοστό-έκπληξη, με βάση την έλλειψη διαφήμισης του υποψήφιου.

Ο Βασίλης Καπερνάρος επίσης, συγκεντρώνει ποσοστό 5%.

Τι συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι της Αριστεράς

Ο Νίκος Σοφιανός, που υποστηρίζεται απο το ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις, συγκεντρώνει 7%, ενω ο Πέτρος Κωνσταντίνου , που έχει την υποστηριξη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκεντρώνει 2%. Αλλοι υποψήφιοι, συγκεντρώνουν 3% , ενω 4% των ερωτωμενων δεν επέλεξε καποιο υποψήφιο.

Εχει στατιστική σημασία η δημοσκόπηση του New-economy.gr όταν συγκρίνεται με συστημικές δημοσκοπήσεις;

Μόνο ως ενδεικτική των τάσεων, μπορεί να θεωρηθεί η διαδικτυακή δημοσκόπηση του new-economy.gr, καθως δεν έχει σταθμίσεις με βάση δημογραφικά ή άλλα χαρακτηριστικά. Ομως διακρίνεται απο διαφάνεια. Στο παρελθόν, όχι άδικα, οι δημοσκοπήσεις για το δημο Aθήνας για λογαριασμό συστημικών ΜΜΕ είχαν χαρακτηριστικά την πλήρη αναντιστοιχία στην πραγματικότητα. Θα λέγαμε, επομένως, οτι οι άλλες δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν ως τώρα να διακρίνονται απο την αντικειμενικότητα τους. Ας θυμηθούμε, ως απλό παράδειγμα επιτυχίας τις δημοσκοπήσεις της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ πχ για τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΘΗΝΑΣ το 2014. Ο Σακελλαριδης σε εκείνες τις δημοσκοπήσεις εμφανιζονταν 5ος με 10% πισω απο Καμίνη (20%) Κακλαμάνη(14%) Σπηλιωτόπουλο(13%) και Κασιδιάρη: 11%. Στις εκλογές ο Σακελλαριδης δεν πηρε τελικά 10% αλλα…20%, ενω ο Ηλίας Κασιδιαρης δεν πήρε μονο 11%, αλλά 16%! Στατιστικές διαφορές που δείχνουν ότι οι δημοσκοπήσεις συστημικών ΜΜΕ δεν έχουν καμμία ακρίβεια, περιορισμένη ως μηδενική αξιοπιστία ως τώρα, ούτε καν μπορούν να προβλέψουν την… σειρά των υποψήφιων!

Ανάλυση

Η δημοσκόπηση του new-economy.gr, έχει πολλά στοιχεία που τη διαφοροποιούν ποιοτικά σε σχέση με άλλες , καθώς έχει περιλάβει όλους τους υποψήφιους και όχι μονο…επιλεκτικά τεσσερεις ή πέντε υποψήφιους, που περιλαμβάνουν τα ερωτηματολόγια κάποιων εταιριών.  Το υψηλό ποσοστό του Νάσου Ηλιόπουλου δείχνει ότι ο χρόνος μετράει υπέρ του υποψήφιου που συγκεντρώνει πολύ υψηλότερα ποσοστά απο το κο Σακελλαρίδη το 2014, και αποτελεί αναμφισβήτητο φαβορί, όμως επίσης το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη δείχνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεκινάει με ποσστό αντίστοιχο με εκείνο που πήρε το 2014, κάνοντας μεγάλη έκπληξη. Τα πολύ χαμηλά του Κώστα Μπακογιάννη είναι ενα μεγάλο καμπανάκι για την Πειραιώς. Αντίθετα, τα υψηλά ποσοστά του Γιώργου Βουλγαράκη και του Βασίλη Καπερνάρου δείχνουν μεγάλη δυναμική για τους εναλλακτικούς αυτούς υποψηφίους, οπως ειχε γινει το 2014 με εναλλακτικούς υποψήφιους.

 

Photo by Arnaud Jaegers on Unsplash

  •  
    61
    Shares
  •  
  •  
  • 61
  •