Έλληνας δικηγόρος καταθέτει αγωγή κατά του Ερντογάν

Ο Έλληνας δικηγόρος Ανδρέας Ακάρας πιστεύει ότι έχει αρκετά στοιχεία εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον οδηγήσει σε δίκη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος διέταξε τους σωματοφύλακες του να κτυπήσουν διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον τον Μάιο του 2017.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν η ομάδα ασφαλείας του και οι ένοπλοι φύλακες συγκρούστηκαν βίαια με μια ομάδα διαδηλωτών έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή, χτυπώντας και κλωτσώντας τους διαδηλωτές.

Ο Ακάρας, δικηγόρος στην εταιρεία Bregman, Berbert, Schwartz & Gilday, με έδρα το Μέριλαντ, συνέταξε την αγωγή που γνωστοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον Δεκέμβριο.

Η διαταγή για την καταστολή της κουρδικής διαδήλωσης είχε σκοπό να περιορίσει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τον Ακάρα. Ο Erdogan έστειλε το μήνυμα “Μπορώ να σας σπαταλάω” σε Κούρδους και άλλους διαδηλωτές στην Τουρκία, είπε.

Ο δικηγόρος γνωρίζει ότι η υπόθεση μπορεί να κρατήσει αρκετά χρόνια, αλλά πιστεύει ότι είναι ισχυρή. Τα στοιχεία εναντίον των φρουρών του Erdogan αναφέρθηκαν επίσης λεπτομερώς από τους The New York Times.

Πηγή: http://lobbystas.gr/greek-lawyer-takes-on-erdogan/