Πού σκοπεύει ο Chuka Umunna, του νέου Εγγλέζικου υπερκόμματος ‘Independent Group’ και ποιός κρύβεται πίσω του;

Το πολιτικό σκηνικό στη Μεγάλη Βρετανία έχει μπεί σε αναβρασμό απο προχτές. Μία ομάδα 7 βουλευτών (μετά έγιναν 8)  του Εργατικού κόμματος,  που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε ψηφους κόμμα της Αγγλίας, αποχώρησαν, συγκροτώντας το δικό τους ‘κόμμα'(προς το παρόν ειναι κίνημα) με την επωνυμία  ‘Ανεξάρτητη Ομάδα’ (‘Independent Group’). Δηλώνοντας ότι το Εργατικό κόμμα έχει ‘παρεκτραπεί’ καθώς δεν ζητάει νέο δημοψήφισμα για την ‘μη εξοδο της Βρετανίας’ απο την ‘πολυπόθητη Ευρωπαική Ενωση’, και έχει διολισθήσει σε ‘Αντι-Εβραική ρητορική’.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η εκλογή του αντισυστημικού Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού κόμματος , όπως και η αποφασιστικότητα της αντισυστημικής Τερέζα Μέι να προχωρήσει στην υλοποίηση της εξόδου της χωρας απο την ΕΕ, πραγματοποιώντας τις αποφάσεις-εντολές του βρετανικού λαού, δεν καλοάρεσε στο λόμπυ των εταιριών πολέμου, τις μεγαλοτράπεζες και τις άλλες πολυεθνικές που σχετίζονται με Γερμανικά και άλλα πολυεθνικά συμφέροντα.

Ποιοι βουλευτές βρίσκονται πίσω απο την κίνηση

Πισω απο την κίνηση βρίσκονται βασικά στελέχη-φίλοι του Τονυ Μπλαίρ στο Εργατικό κόμμα, και πλέον, απο χτες προσχώρησαν 3 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος.

 

Πηγή : BBC

Ποιός είναι ο Chuka  Umunna;

Ο Chuka Harrison Umunna, που ηγείται του Independent Group,ειναι γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1978, και είναι βρετανός πολιτικός, βουλευτής στο Στραθάμ από το 2010 και ‘σκιώδης’ Γραμματέας Επιχειρηματικής ανάπτυξης του Εργατικού Κόμματος από το 2011 έως το 2015. Είναι ενας απο τους 3 σημαντικότερους πολιτικούς που κινούνταν κοντά (σε θέματα πολέμου) στην πολιτική του πολεμοκάπηλου, και υπόδικου για εγκλήματα πολέμου, Τόνι Μπλαίρ που ηταν στην ηγεσία του Εργατικού κόμματος και προσπάθησε να κερδίσει το χρίσμα, ανεπιτυχώς απο τον Τζερεμυ Κόρμπιν(τελικά υποστηρίζοντας την υποψήφια του Τονι Μπλέρ Liz Kendall) . Ιδεολογικά, πριν αποχωρήσει απο το πανίσχυρο Εργατικό κόμμα,  ανήκε στην τάση του κόμματος “Blue Labor” , που βρίσκεται οικονομικά ανάμεσα στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του Τονι Μπλέρ και φιλο-ΕΕ σοσιαλδημοκρατικές απόψεις του Ed Miliband, και ήταν μέλος του ‘ομίλου Εργατικών Φίλων του Ισραήλ’, δηλαδή του Σιωνιστικού ρεύματος που υπάρχει στο Εργατικό κόμμα. Σύζυγός του είναι η κόρη του εκατομμυριούχου πρόεδρου της Xerox.  Ο Chuka Harrison Umunna, δηλαδή, δεν έχει τυχαία αντιταχθεί στην αντιπολεμική, φιλειρηνική, και εναντια στην παγκοσμιοποίηση στροφή που πέτυχε ο Τζέρεμυ Κόρμπυν με την εκλογή του (60% των ψηφων, συντρίβοντας τους αντίπαλους) στο Εργατικό κόμμα.

Επίλογος

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι οι 8 αποστάτες βουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν απο βουλευτές καθώς θα ήταν το δημοκρατικό πράγμα που έπρεπε να κάνουν επειδή θέλουν να εγκαταλείψουν τις πολιτικές στις οποίες εκλέχθηκαν. Η Τερεζα Μει, δηλωσε για του 3 Συντηρητικους βουλευτές, ότι ‘λυπάται αλλα δεν θα εγκαταλείψει την πατριωτική πολιτική του Συντηρητικού κόμματος’. Ομως τοσο ο Chuka  Umunna όσο και οι αλλοι του Independent Group ειναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα των πολυεθνικών της νεάς τάξης πραγμάτων, με τις εταιρίες πολέμου, με το λόμπυ των μπάνκστερς που υποστήριξαν τις στρατιωτικές επεμβασεις στη Μέση Ανατολή και το παγκόσμιο φιλοπόλεμο Σιωνιστικό λόμπυ.

 

Πίσω, απο τον Chuka Harrison Umunna, βρίσκεται το βαρύ χέρι της παγκοσμιοποίησης. Γι αυτό, η κίνηση αυτη δεν ειναι τυχαία και θα έχει συνέχεια. Θα επιχειρηθεί στο επόμενο διάστημα να στελεχωθει και απο πολλά άλλα στελέχη που κρύβονται πίσω απο το λόμπυ της ΕΕ, των πολυεθνικών και της παγκοσμιοποίσης, και σε δεύτερη φαση θα επιχειρηθεί η πολιτική ένωση της με το Φιλο-ΕΕ Φιλελευθερο κόμμα(liberal Democrats)  της Αγγλίας (ειχε πάρει 10% στις εκλογές), με σκοπό να πάρει την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές και να ανατρέψει το Brexit, διενεργώντας νεο δημοψήφισμα, καταστρατηγώντας την απόφαση του Βρετανικού λαού. Θα τα καταφέρει; Ο χρόνος θα δείξει…!

 

Ανάλυση : new-economy.gr

 

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •