Τι βλέπουν οχτώ επενδυτικές τράπεζες για το μέλλον του Brexit και της στερλίνας

Το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη βρετανική Βουλή ήταν τόσο κακό για τη Μέι, που δεν μπορεί παρά να είναι… καλό για τη στερλίνα. Κάπως έτσι αποτιμούν οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες τις εξελίξεις, αν και υπάρχει μία μερίδα αναλυτών, που θεωρεί ότι τα χειρότερα έπονται για το βρετανικό νόμισμα.

Πέντε από τους οχτώ αναλυτές μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, θεωρούν ότι οι εξελίξεις βελτιώνουν τις προοπτικές της στερλίνας, ενώ σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Μέι θα επιβιώσει της πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις τους έχουν ως εξής:

Eurizon SLJ Capital

Εκτιμά ότι μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα για τη Μέι, αυξάνονται αισθητά οι πιθανότητες για ένα πιο μαλακό Brexit ή ακόμη και δεύτερο δημοψήφισμα. Σημειώνει επίσης ότι αυτή τη στιγμή η στερλίνα είναι υποτιμημένη.

Standard Chartered

Βλέπει στήριξη στη στερλίνα και ισχυρές πιθανότητες παράτασης του Άρθρου 50 για την έξοδο, δηλαδή μετάθεσης του Brexit για αργότερα. Οι προοπτικές για ένα άτακτο Brexit είναι πια πολύ χαμηλές.

Nomura

Η στερλίνα θα επωφεληθεί καθώς οι επενδυτές θα ποντάρουν σε ένα πιο μαλακό Brexit, εκτιμά η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα και επιστρέφει σε θέση short για το ευρώ έναντι του βρετανικού νομίσματος.

Amplifying Global FX Capital

Θετικό το αποτέλεσμα για το βρετανικό νόμισμα, καθώς απομακρύνεται το σενάριο του no deal. Εξίσου πιθανό ένα μαλακό Brexit και ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

National Australia Bank

Δεν αναμένει σε καμία περίπτωση δυναμικό ράλι της στερλίνας, αλλά εφόσον η κυβέρνηση επιβιώσει της πρότασης μομφής, θα υπάρξει σταδιακή ανατίμηση.

Credit Agricole

Ισχνές πιθανότητες για νίκη του Κόρμπιν στην πρόταση μομφής. Αβέβαιες οι προοπτικές για την στερλίνα.

Aberdeen Standard

Έντονη μεταβλητότητα και όχι ανάκαμψη είναι η πρόβλεψη της Aberdeen για τη στερλίνα, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπει πτώση της κυβέρνησης Μέι.

Columbia Threadneedle

Η αγορά δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα για το βρετανικό νόμισμα, προειδοποιεί. Σημειώνει πως το σορτάρισμα του δολαρίου έναντι της στερλίνας εξακολουθεί να μην είναι καθόλου ελκυστικό. Όλα τα σενάρια για το Brexit παραμένουν ανοιχτά.

Πηγή:naftemporiki.gr

  •  
    5
    Shares
  •  
  •  
  • 5
  •