Ανοίγει η «στρόφυγγα» για την επιστροφή φόρου έως και 10.000 ευρώ

Την άμεση επιστροφή ποσών φόρων έως και 10.000 ευρώ στις επιχειρήσεις προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή.

Επιστροφή με τη δημοσίευση του νόμου των εκκρεμών ποσών από την επιστροφή φόρων εισοδήματος νομικών προσώπων, ΦΠΑ, φυσικών και νομικών προσώπων, εφόσον το αιτηθέν ποσό επιστροφής ανέρχεται σε έως και 10.000 ευρώ.

Εκκρεμείς θεωρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός του φόρου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο στις αιτήσεις επιστροφής του φόρου. Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται να επιταχυνθούν οι επιστροφές φόρου και να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά

Παράλληλα διάταξη του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ προβλέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας ρύθμισης των οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η διάταξη του νομοσχεδίου ο προϊστάμενος της δημόσιας υπηρεσίας, που είναι αρμόδιος για την είσπραξη της οφειλής, θα μπορεί να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στις εκδικάσεις υποθέσεων στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Αντωνόπουλος Γιώργος

Πηγή:dikaiologitka.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •