Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19

Έναρξη της σχολικής χρονιάς και μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και αιρετοί, παρευρέθηκαν στα σχολεία της πόλης μας για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, παρέστη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βύρωνα. Στο «1ο» παρευρέθηκαν επίσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων: Χρήστος Γώγος, Αλέξης Σωτηρόπουλος και Μίλτος Μπαντής, η Αντιδήμαρχος Λεμονιά Κλωνάρη και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ιουλία Κιούπη, Λευτέρης Τριανταφύλλου και Νίκος Κορρές, ενώ στο «8ο» οι δημοτικοί σύμβουλοι Θέμης Τέγος και Πηνελόπη Δάφνη. Την ακολουθία του αγιασμού στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ.

Το μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα με αφορμή τη σημερινή ημέρα είναι το εξής:

“Αγαπητοί Γονείς,

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητά Παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σάς εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου για υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

Η αφετηρία της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ταξίδι προς τη γνώση, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση, παράγοντες που συντελούν στην επώαση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας ικανής να ενσωματωθεί και να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία.

Η πορεία προς τη μόρφωση συντελείται στα σχολεία της πόλης μας τα οποία είναι στελεχωμένα από άριστα καταρτισμένο προσωπικό που μεταλαμπαδεύει γνώσεις, ιδανικά και αξίες, όπως είναι η υπευθυνότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, η αλληλεγγύη, η συνεργασία.

Ο Δήμος, συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και είναι δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθώντας να επιλύσει όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συντηρεί τις σχολικές δομές, δημιουργεί νέες, όπως είναι το σχολείο που θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό, συνεργάζεται άριστα με τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.

Καλή Πρόοδο σε όλες και σε όλους!”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •