Βουλγαρία: Αποπομπή τριών υπουργών από την κυβέρνηση μετά το φονικό τροχαίο με τους 17 νεκρούς

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, απέπεμψε τρεις υπουργούς την Παρασκευή για το τροχαίο με το λεωφορείο, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, λέγοντας ότι οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το δυστύχημα, που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης σχετικά με την κακή κατάσταση των δρόμων της χώρας.

Ο Μπορίσοφ απαίτησε τις παραιτήσεις του υπουργού Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόβσκι, του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικολάι Νάνκοφ και του υπουργού Εσωτερικών Βαλεντίν Ράντεφ.

«Αναλαμβάνουμε όλη την πολιτική ευθύνη και ως εκ τούτου παραιτούμαστε» είπε ο Ράντεφ σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέστη και ο Νάνκοφ. «Προφανώς δεν καταφέραμε να οργανώσουμε τα πράγματα έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ατύχημα».

Πάνω από 20 άνθρωποι είχαν επίσης τραυματιστεί στο δυστύχημα το Σάββατο, που έλαβε χώρα στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όταν το λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι κοντά στην πόλη Σβόγκε.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Σβόγκε, 40 χλμ βόρεια της Σόφιας, προβαίνουν καθημερινά σε διαμαρτυρίες από τότε, απαιτώντας επισκευή του τμήματος του δρόμου όπου έγινε το δυστύχημα. Όπως λένε, οι διάφορες αρμόδιες αρχές αγνόησαν τα σημάδια πως στον δρόμο δεν είχαν γίνει σωστές επισκευές.

Πηγή:huffingtonpost.gr

  •  
    12
    Shares
  •  
  •  
  • 12
  •