Οι διάσημοι που «κερδίζουν» εκατομμύρια μετά τον θάνατό τους

Ήταν πλούσιοι και διάσημοι, όταν βάδιζαν στα κόκκινα χαλιά. Με έξυπνες συμφωνίες και έσοδα από πνευματικά δικαιώματα κάποιοι αστέρες κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια ακόμη και μετά τον θάνατό τους.

Το Forbes συγκρίνει τα κέρδη των νεκρών διασημοτήτων σε διάστημα δώδεκα μηνών εδώ και μερικά χρόνια με βάση τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα και τα δικαιώματα από φωτογραφίες και συντάσσει τη λίστα «Top-Earning Dead Celebrities».

Σύμφωνα με τη λίστα του 2017, του περιοδικού Forbes, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt οι πιο κερδοφόρες προσωπικότητες που δεν είναι πλέον στη ζωή είναι:

Μάικλ Τζάκσον

Δεν είναι μόνο ο «Βασιλιάς της ποπ», αλλά και στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο κερδοφόρες προσωπικότητες που δεν είναι πλέον εν ζωή. Η απόσταση του από τους υπόλοιπους είναι μεγάλη, καθώς τα έσοδα ανέρχονται σε 75 εκατ. δολάρια. Περίπου 825 εκατομμύρια δολάρια (743 εκατομμύρια ευρώ) ήταν η περιουσία του κατά τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με το Forbes. Υπάρχουν επίσης συμφωνίες για τα δικαιώματα μεταξύ της Sony και των κληρονόμων του Τζάκσον. Είναι πρώτος στη λίστα για πέμπτη κατά σειρά φορά.

Άρνολντ Πάλμερ

Είναι ένας μύθος του επαγγελματικού γκολφ. Ο Άρνολντ Πάλμερ όχι μόνο κατέκτησε πολλά τρόπαια, αλλά έδωσε το όνομά του σε ρόφημα- παγωμένο τσάι με λεμονάδα.

Ο «βασιλιάς» αποφέρει στην οικογένειά του ακόμη και σήμερα 40 εκατ. δολάρια.

Τσαρλς Μ. Σουλτς

Τα σχέδια του είναι παγκοσμίως γνωστά: Ο Τσαρλς Μ. Σουλτς με τον χαρακτήρα του, Τσάρλι Μπράουν, 65 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ιστορίας κινουμένων σχεδίων τους, Τhe Peanuts Charlie Brown and Snoopy καταγράφει έσοδα σε 38 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πηγή:cnn.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •