Σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές για σύνδεση με Γερμανία

Διερευνητικές μεν, αλλά ενδεικτικές του ενδιαφέροντος για μια αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία και συγκεκριμένα το Ντίσελντορφ, είναι οι επαφές και συζητήσεις που έγιναν επί… γερμανικού εδάφους και μάλιστα, χωρίς την παρουσία τοπικών εκπροσώπων, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει το «έδαφος» το προηγούμενο διάστημα.
Την περασμένη Κυριακή 22 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρείας TUS Airlines και της διοίκησης του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, παρουσία του δημάρχου του Ντίσελντορφ Thomas Geisel και του γιαννιώτικης καταγωγής δημάρχου του Schwerte Δημήτρη Αξούργου, όπως κάνει γνωστό ο δήμος Ιωαννιτών.

Μάλιστα, όπως έχει διαφανεί, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για την προοπτική αεροπορικής διασύνδεσης των Ιωαννίνων με το Ντίσελντορφ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η δημοτική αρχή εντάσσει την συνάντηση αυτή σε «μεθοδικές, καλά σχεδιασμένες, πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ρόλου του αεροδρομίου Ιωαννίνων και την εξωστρεφή ανάπτυξη της πόλης μας αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου», από την πλευρά του δήμου.

Τη συνάντηση άλλωστε, είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών Νίκος Γκόλας, σε συνεργασία με το δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο.

Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται η διαμόρφωση του κατάλληλου πεδίου συζητήσεων και συγκλίσεων για την αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με επιπλέον πόλεις-εν δυνάμει τουριστικές αγορές, εντός κι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Από τις βολιδοσκοπήσεις που έχουν γίνει έως τώρα, προκύπτει ότι το Ντίσελντορφ θα μπορούσε να ήταν μία από αυτές, ώστε, όχι μόνο να αυξηθούν οι πτήσεις αεροσκαφών από το εξωτερικό, αλλά και να ενισχυθεί ο δυνητικός χαρακτήρας του αερολιμένα στο διεθνή χάρτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι διερευνητικές επαφές για την αεροπορική σύνδεση, όπως και η ενημέρωση τόσο της ηπειρωτικής κοινότητας, όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας στο Ντίσελντορφ, είχαν αρχίσει από τον περασμένο Μάιο, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών στο Wuppertal της Γερμανίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Γεωργία Χαλάτση

Πηγή:agon.gr

  •  
    2
    Shares
  •  
  •  
  • 2
  •