7+6 μετοχές που μπορεί να αποτελέσουν όαση στην επενδυτική ανομβρία

Σε κατάσταση αποτίμησης των μακροοικονομικών και εταιρικών νέων, βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επενδυτές διεθνώς, με την αβεβαιότητα να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό.

Στην Ελλάδα, η θερινή ραστώνη βρήκε λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο το χρηματιστήριο, με την επενδυτική απαξίωση να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων δύο περίπου μηνών. Οι χαμηλοί τζίροι, αλλά και η «ανοσία» στα κατά καιρούς νέα που ανακοινώνονται τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τις εισηγμένες εταιρείες, αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος. Παρόλα αυτά όμως, ανάμεσα στην χρηματιστηριακή έρημο, υπάρχουν κάποιες μικρές οάσεις, οι οποίες είναι ικανές να διατηρήσουν στην «ζωή» τα όποια επενδυτικά καραβάνια διασχίζουν ακόμη την καυτή έρημο του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, υπάρχουν 7+6 μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είναι ικανές να πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο ανοδικό ράλι, όποτε κι εάν είναι αυτό, είτε μικρό είτε μεγάλο, καθώς από τεχνικής άποψης συντρέχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Γεκ Τέρνα

Σημαντική στήριξη στις τελευταίες συνεδριάσεις, δείχνει να βρίσκει η μετοχή της Γεκ Τέρνα στον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με τους όγκους να έχουν υποχωρήσει σημαντικά κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 5,5419 ευρώ, με την στήριξη στον ΚΜΟ5 ημερών, στα 5,2823 ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια

Διατηρείται η ανοδική τάση για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την μετοχή να πραγματοποιεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις αυξημένους όγκους, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 7,2764 ευρώ, και η στήριξη στα 6,1874 ευρώ.

ΕΧΑΕ

Σε κατάσταση συσσώρευσης παραμένει η μετοχή της ΕΧΑΕ, με την μετοχή να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί (ανεπιτυχώς) πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αλλαγή τάσης του γενικού δείκτη, και η κίνηση του προς την περιοχή των 800 μονάδων, πιθανών να οδηγήσει και την μετοχή της ΕΧΑΕ προς υψηλότερα επίπεδα. Η αντίσταση βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 4,7173 ευρώ, και η στήριξη 4,5403 ευρώ.

ΟΠΑΠ

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, με την μετοχή να ολοκληρώνει χθες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην σημερινή συνεδρίαση, και κυρίως στο εάν θα καταφέρει να επανέλθει πάνω από αυτόν. Η αντίσταση βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 9,6749 ευρώ, και η στήριξη στον ΚΜΟ50 ημερών, στα 9,613 ευρώ.

ΟΤΕ

Μια από τις αγαπημένες επιλογές Ελλήνων και ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, και που οδήγησαν την μετοχή κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πενήντα και διακοσίων ημερών, δείχνουν να μην προβληματίζουν τους επενδυτές, καθώς η μετοχή αντέδρασε χθες, επιστρέφοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 10,8301 ευρώ, και η στήριξη σε αυτόν των πενήντα ημερών, στα 10,6905 ευρώ.

Σαράντης

Έντονες πιέσεις δέχεται στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή του Σαράντη, η οποία χθες ολοκλήρωσε κάτω από την στήριξη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, στα 6,9828 ευρώ, προσεγγίζοντας το επίπεδο της υπερπουλημένης ζώνης, με την προσοχή να στρέφεται στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, όπου κι αναμένεται να βρεθεί πάνω από την στήριξη του ΚΜΟ200 ημερών, και να δοκιμαστεί εκ νέου η αντίσταση του ΚΜΟ50 ημερών, στα 7,3346 ευρώ.

Φουρλής

Την στήριξη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, στα 5,6864 ευρώ, δοκίμασε χθες με επιτυχία η μετοχή του Φουρλή, καθώς την διέσπασε ενδοσυνεδριακά και κατάφερε να ολοκληρώσει πάνω από αυτήν. Η προηγούμενη φορά που η μετοχή διέσπασε πτωτικά τον ΚΜΟ200 ημερών, ακολούθησε ανοδική πορεία, διασπώντας την αντίσταση του ΚΜΟ50 ημερών, στα 5,871 ευρώ.

Μεσαία κεφαλαιοποίηση

Cenergy

Σε κατάσταση συσσώρευσης παραμένει η μετοχή της Cenergy, με τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (1,2604 ευρώ) να αποδεικνύεται ισχυρή στήριξη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,3278 ευρώ.

Άβαξ

Σε συσσώρευση από τις αρχές του μήνα βρίσκεται και η μετοχή του Άβακα, εν αναμονή εξελίξεων, η οποία συνεχίζει να διαπραγματεύεται πολύ κοντά στο όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, στα 0,439 ευρώ, και η στήριξη στα 0,4232 ευρώ.

ΕΥΑΠΣ

Σημαντικά αυξημένος ο όγκος στην χθεσινή συνεδρίαση για την μετοχή της ΕΥΑΠΣ, η οποία προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από την αντίσταση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, στα 4,6581 ευρώ. Η προσοχή στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, εστιάζεται στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από τον ΚΜΟ200 ημερών, η οποία και θα την οδηγήσει μετά προς αυτόν των πενήντα ημερών, στα 4,7587 ευρώ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ

Ήπια ανοδική πορεία στις τελευταίες συνεδριάσεις ακολουθεί η μετοχή της Κρι-Κρι, η οποία διατηρεί το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,0958 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, στα 4,029.

Ολυμπιακή Τεχνική

Καθοδική πορεία ακολουθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής, με τους όγκους να έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με τον μέσο όρο των τριάντα ημερών. Η προσοχή στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις, όπου θα δοκιμαστεί η στήριξη του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών, στα 1,9372 ευρώ, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,1157 ευρώ.

Πλαίσιο

Σε ανοδικό κανάλι βρίσκεται η μετοχή του Πλαίσιο, η οποία δείχνει να βρίσκει σημαντική αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 4,1901 ευρώ, με την στήριξη να βρίσκεται στα 4,1174 ευρώ.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •