ΟΤΕ: 400 εκατ. ευρώ από την έκδοση 4ετούς ομολόγου με το επιτόκιο σε χαμηλά 10ετίας

Το ποσό των 400 εκατ. ευρώ αντλεί ο ΟΤΕ ΟΤΕ+0,57% στην επιτυχημένη έξοδό τους στις αγορές, στην οποία και εξασφάλισε το χαμηλότερο επιτόκιο εδώκ αι μία δεκεατία.

Η διαδικασία του βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας ολοκληρώθηκε χθες και όπως ανακοινώθηκε σήμερα η έκδοση υπερκαλύφτηκε περίπου 5 φορές, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά σε 2,375% ετησίως, το χαμηλότερο που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο όμιλος επιτυγχάνει την αναχρηματοδότηση μέρους των μελλοντικών δανειακών του
υποχρεώσεων με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενόψει της δέσμευσης προς τους μετόχους και του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ για οπτικές ίνες, δίκτυα νέας γενιάς κινητής και για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

«Η επιτυχής αυτή έκδοση είναι ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ΟΤΕ» τόνισε ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης. «Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο και το επιτόκιο, το χαμηλότερο που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της στρατηγικής μας. Η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε μας δράση. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας στέρεες οικονομικές βάσεις, αναπτύσσοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και σχεδιάζοντας προηγμένες υπηρεσίες για τους πελάτες μας. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» συμπλήρωσε.

Από την αρχή του 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει μειώσει το δανεισμό του κατά 0,5 δισ. ευρώ Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 83%, από 4,3 δισ. ευρώ το 2010 σε 0,7 δις ευρώ σήμερα.

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2018. Την έκδοσή του ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, ΑΛΦΑ+2,02% Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias ΕΥΡΩΒ+1,63% και Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή:naftemporiki.gr

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •