Αυξημένη κατά 10% η τουριστική κίνηση τον Ιούνιο στη Ρόδο

Κοντά στο 10% διαμορφώθηκε η αύξηση της τουριστικής κίνησης τον προηγούμενο μήνα στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες η Fraport Greece.

Το τουριστικό ρεύμα κινήθηκε ανοδικά τον Ιούνιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, όμως το γεγονός ότι η αύξηση έφτασε το 9,27% και πλησίασε το διψήφιο ποσοστό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Από την καταγραφή της κίνησης προέκυψε ότι φέτος τον Ιούνιο ήρθαν στη Ρόδο 34.238 περισσότεροι τουρίστες από ό,τι τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός τους ανήλθε σε 403.497 άτομα έναντι 369.259 τον Ιούνιο του 2017, με αποτέλεσμα η συνολική διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» να αυξηθεί στο εξάμηνο κατά 10,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου μας συνολικά 1.873.906 άτομα (πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού).

Επίσης στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η μεγάλη αύξηση των Άγγλων τουριστών, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ οι Γερμανοί που τους ακολουθούν δεύτεροι επίσης σημείωσαν αύξηση σε μικρότερο όμως ποσοστό.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Σουηδοί, έχοντας διαμορφώσει την ίδια τριάδα με τον Ιούνιο του 2017, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας που κατάφερε να ανέλθει στην τέταρτη θέση εκτοπίζοντας από αυτή τη ρωσική αγορά, και περιορίζοντάς την στην πέμπτη θέση. Ένα χρόνο πριν, η Ρωσία ήταν τέταρτη και η Πολωνία πέμπτη.

Το ίδιο συνέβη και για τις επόμενες δύο θέσεις της κατάταξης με την Ιταλία και το Ισραήλ. Φέτος οι Ιταλοί τουρίστες βρέθηκαν στην έκτη θέση, και οι Ισραηλινοί στην έβδομη, σημειώνοντας και οι δύο αύξηση, ενώ πέρσι είχε συμβεί το αντίθετο.

Σταθερή στην όγδοη θέση παρέμεινε η αγορά της Τσεχίας ενώ για τις επόμενες δύο θέσεις κονταροχτυπήθηκαν η Δανία με τη Νορβηγία, με την πρώτη να κερδίζει την ένατη θέση και τη δεύτερη να καταλαμβάνει τη δέκατη θέση.

Ένα χρόνο πριν είχε συμβεί και πάλι το αντίθετο, δηλαδή την ένατη θέση είχε πάρει η Νορβηγία και τη δέκατη η Δανία.

Τέλος μεγάλη αύξηση κατέγραψε η Ολλανδία, ενώ η Αυστρία, η Σλοβακία, και η Ρουμανία κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Αναλυτικά ο Ιούνιος και το πρώτο εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής:

Πηγή:rodiaki.gr

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •