Στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στη «Vodafone»

Σε στάση εργασίας από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. προχώρησαν χθες Πέμπτη 5 Ιούλη όλοι οι εργαζόμενοι στη «Vodafone», με αποφάσεις του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην «Vodafone» – «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, αλλά και του κλαδικού, του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Παράλληλα, την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και Συνελεύσεις ανά κτίριο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone» – «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, σημειώνει:

«Για ακόμα μια φορά, η “Vodafone” μάς κάλεσε να συζητήσουμε την υπογραφή Σύμβασης. Η βάση της διαπραγμάτευσης αφορά την “360 connect”, με αποκλεισμό των επινοικιαζόμενων εργαζόμενων. Η εργοδοσία εμφανίστηκε με τη λογική του … κουβά: Σε κάθε δίκαιο αίτημα του σωματείου μας, η πλάστιγγα έγερνε αρνητικά κατά την εργοδοσία, π.χ. αν μου ζητάτε να μετατρέψω όλους τους εργαζόμενους σε 8ωρους θα κάνω λιγότερες προσλήψεις, αν ζητάτε σύμβαση για όλους θα πρέπει να δώσω λιγότερα. Έτσι πήγε να κάνει και με το διάλειμμα, έτσι πήγε να κάνει και με το “standby”. Θέλουν εμείς να επιλέξουμε τι προτιμούμε: Να μας σφάξουν ή να μας πυροβολήσουν.

Εμείς όμως δεν είμαστε ένα Σωματείο για κάποιους εργαζόμενους, αλλά για όλους. Δεν είμαστε ένα Σωματείο που δεν διεκδικεί και απλά ζητιανεύει.

Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει πως θα έχουμε κάποιο κέρδος από την πρόταση της εργοδοσίας, κανείς δεν πρέπει να “τσιμπήσει” στους διαχωρισμούς και στον κανιβαλισμό, αφού η σύμβαση αφορά ένα κομμάτι εργαζομένων, όπου θα αγγίζει τον “τεράστιο” όγκο των 62 εργαζομένων!

Όχι στον κανιβαλισμό ανάμεσά μας – Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα και στη ζωή μας!

Μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τι μας περιμένει, έχουμε πείρα και έχει έρθει η ώρα να την αξιοποιήσουμε! Και οι … 62 από εμάς θα δούμε όντως πραγματική αύξηση, όταν από το 2019 το αφορολόγητο μειώνεται δραματικά και άρα η φορολογία για τους εργαζόμενους θα είναι ακόμα μεγαλύτερη; Όταν συνεχίζουν οι κόπτες για τα πλεονάσματα μέχρι και το 2060; Όταν κανένας νόμος που έχει ψηφιστεί στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης για την ανάκαμψη του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταργηθεί έτσι απλά από μόνος του;

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Και στη “Vodafone” και παντού, ό,τι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει με αγώνες, κινητοποιήσεις, την αποφασιστικότητα, τη μαζικότητα, τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, ακριβώς γιατί δεν τρώμε τις μπανανόφλουδες της διοίκησης!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα κανείς δεν μας χάρισε έτσι, τα πάντα τα έχουμε κατακτήσει κάτω από σκληρούς ταξικούς αγώνες, με μάχες μέσα στους τόπους δουλειάς, με αιτήματα που χτυπάνε τον πραγματικό αντίπαλό μας, την εργοδοσία και το κεφάλαιο. Ξέρουμε πως μόνο κάτω από τις σημαίες των δικών μας αναγκών υπάρχει λύση, σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ με τα ταξικά σωματεία, το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητά μας.

Επιστρέφουμε πίσω στην εργοδοσία τις προτάσεις της.

Οι εργαζόμενοι δεν τσιμπάμε στους διαχωρισμούς και την κοκορομαχία που θέλουν να στήσουν ανάμεσά μας! Τα προβλήματά μας είναι κοινά, όλοι ανεξαρτήτως τμήματος βιώνουμε την εντατικοποίηση, την πίεση, την αβεβαιότητα, τις απειλές από την εργοδοσία. Κοινός λοιπόν ο αγώνας μας για την υπογραφή μίας σύμβασης στον όμιλο “Vodafone”, που θα εξισώνει τα δικαιώματα όλων μας προς τα πάνω, θα προβλέπει μισθολογικά και θεσμικά όχι μόνο το ύψος του μισθού μας, τις ώρες της δουλειάς μας, επιδόματα, κατάλληλες συνθήκες εργασίας, προστασία της μητρότητας.

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας στη νέα αυτή προσπάθεια, για ένα σωματείο για όλους τους εργαζόμενους, είναι απαραίτητη! Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει με τη μέχρι τώρα δράση μας, ανοίγοντας το δρόμο και για νέες κατακτήσεις και νίκες. Χωρίς εύκολες και γρήγορες λύσεις. Στο βαθμό που δυναμώνει η αποφασιστικότητά μας, στο βαθμό που συνειδητοποιούμε την ανάγκη της σταθερής μάχης απέναντι στην εργοδοσία, θα έχουμε νίκες!».

Διαβάστε το πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης για τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone» ΕΔΩ.

Πηγή:902.gr