Διασυρμός από Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες: Ψεύτες Μητσοτάκης, ΝΔ και όσοι μιλάνε για 4ο πρόγραμμα – Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε (vid)

Την αναμενόμενη αποστομωτική απάντηση στην “απρέπεια” την οποία διέπραξαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ και η Πειραιώς πήραν σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Δια στόματος Πιερ Μοσκοβισί 14 ώρες μόλις μετά από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι Έλληνες πολιτικοί, βάσει αυτών που άκουσα χθες στην Αθήνα, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε και κυρίως να μην κρύβουν την αλήθεια. Η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα. Όσοι μιλούν για 4ο πρόγραμμα λένε ψέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας με σαφήνεια σε όσους αμφισβήτησαν τις τοποθετήσεις του.

(το επίμαχο σημείο για εποπτεία-4ο πρόγραμμα στο 24:00)

«…οι Έλληνες πάντα διατήρησαν την προθυμία τους να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Για αυτό θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο αμείλικτο θάρρος τους», πρόσθεσε.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέχεια όσων έγιναν εχθές στην Αθήνα μεταξύ του ιδίου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε οξεία και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δήλωση, εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συζητούνταν το θέμα της λήξης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως τόνισε ο Επίτροπος, «σε αντίθεση με αυτά που είπαν κάποιοι πολιτικοί χθες στην Αθήνα, και οι εν λόγω πολιτικοί καλά θα κάνουν να μετρούν καλύτερα τα λόγια τους. Η ενισχυμένη επιτήρηση δεν είναι 4ο πρόγραμμα».

Η τοποθέτηση του Πιέρ Μοσκοβισί είναι χαρακτηριστική της… εντύπωσης που άφησαν στην Ευρώπη οι παρατηρήσεις του αρχηγού της ΝΔ για την πορεία της χώρας και η επίπληξη στον ίδιο τον Επίτροπο.

Το δε μήνυμα του τελευταίου ήταν σαφές. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

  • «Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα βρίσκει τον δρόμο της κανονικότητας», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή. «Γυρίζουμε επιτέλους σελίδα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
  • Ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε πως η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί νέο μνημόνιο. «Όσοι μιλούν για τέταρτο πρόγραμμα λένε ψέματα», πρόσθεσε.
  • Τόνισε, δε, πως «ουδέποτε στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε μια χώρα να κάνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις μέσα σε τόσο λίγα χρόνια».
  • Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «εκατομμύρια Ελλήνων έζησαν και ζουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης», ενώ επανέλαβε πως «αποφύγαμε το σενάριο του Grexit, κάτι που θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη».
  • Σημείωσε, εξάλλου, ότι «οι Έλληνες πάντα διατήρησαν την προθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Για αυτό θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος τους».
  • Υπογράμμισε επίσης ότι η Κομισιόν δεν ήταν ποτέ σύμμαχος της σκληρής λιτότητας.
  • Μιλώντας για τη συμφωνία, είπε ότι προβλέπεται σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. «Όλη η φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να δοθεί μια ανάσα στην Ελλάδα για να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος», εξήγησε.

Πηγή:thefaq.gr

  •  
    81
    Shares
  •  
  •  
  • 81
  •