Ο ανεπαρκής κύριος Μακρόν – Δημοσκόπηση κόλαφος!

Έναν χρόνο κι έναν μήνα συμπληρώνει ο Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας. Και όπως φαίνεται από δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, δεν τα έχει πάει καθόλου καλά από την ημέρα που έγινε κάτοικος του Ελιζέ.

Μόλις οι τρεις στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο Εμανουέλ Μακρόν είναι κοινωνικά «δίκαιη». Η δε πλειοψηφία κρίνει ότι δεν είναι επαρκής για τους λιγότερο προνομιούχους.

Το 31% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε «δίκαιη» την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το 37% εξέφερε την αντίθετη άποψη, ποσοστό ουσιαστικά αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013, όταν συμπληρωνόταν ένας χρόνος αφού είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο προκάτοχος του Μακρόν, ο Φρανσουά Ολάντ.

Το 55% θεωρεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του δεν κάνουν «αρκετά» για τους «πιο στερημένους». Αντίθετα το 11% κρίνει πως κάνει «πάρα πολλά», σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας La Tribune.

Θέλουν να… κόψει επιδόματα ο Μακρόν

Παρ’ όλα αυτά, για το 59% των ερωτηθέντων, υπάρχουν «υπερβολικά πολλά κοινωνικά επιδόματα» στη Γαλλία, ενώ το 39% έχει την αντίθετη γνώμη. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές στα τέλη Μαΐου ότι επίκεινται περικοπές των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Στην ερώτηση τι θα θεωρούσαν ότι αποτελεί προτεραιότητα όσον αφορά το σύστημα πρόνοιας, το 44% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της «μείωσης του αριθμού των προσώπων που έχουν δικαίωμα» να παίρνουν επιδόματα, το 30% εκφράστηκε υπέρ της «μείωσης της διάρκειας» των επιδομάτων, ενώ για το 9% πρωτεύει «η μείωση του ύψους των επιδομάτων». Το 17% δεν εξέφρασε άποψη.

Η έρευνα διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου από την 4η ως την 5η Ιουνίου σε δείγμα 1.018 προσώπων 18 ετών και πάνω που επελέγη με την μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος κυμαίνεται από τη 1,4 έως τις 3,1 μονάδες.

Πηγή:newsit.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •