Έρχεται Μεγάλη Απόβαση Των ΜΑΤ Στην Κέρκυρα Για Τα Σκουπίδια!

Διχασμένο Το Νησί Της Κέρκυρας, Λευκίμμη Μυρίζει Μπαρούτι, ΘΑ Χυθεί Αίμα! Τουρισμός, Ποιος Τουρισμός, Αρνητικές Εξελίξεις Για Την Εικόνα Της Κέρκυρας!

Απόβαση των ΜΑΤ στην Κέρκυρα αυτήν η την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζει η Κυβέρνηση του Σύριζα, για το Μέγα πρόβλημα των Σκουπιδιών, όλα δείχνουν ότι τα ΜΑΤ θα οδεύσουν προς μεριά Λευκίμμης, και στον κλειστό Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), όπου και αναμένεται νέα Μάχη- αντιπαράθεσει με τους κατοίκους της περιοχής!

Φαίνεται πως ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών-Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ετοιμάζει μια δυναμική υποστήριξη στον Συριζαίο Δήμαρχο του Νησιού, οπου πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε απο το τριμελές πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος με το οποίο κατηγορείτε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 8 μηνών με αναστολή, με τους τοπικούς Βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη, και Κώστα Παυλίδη να Αγνοούνται!

Προς φρεσκαρίσματος της μνήμης μας, σας υπενθυμίζω την Ερώτηση του Φ.Κουβέλη προς τους τότε Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Κέρκυρα! ΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ!

Η επέμβαση των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Λευκίμμη Κερκύρας, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο γυναίκας, η οποία κατέληξε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Κερκύρας, από εγκεφαλική αιμορραγία, ύστερα από βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως αναφέρεται, οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επετέθησαν με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον εκατοντάδων κατοίκων της Λευκίμμης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους, με την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας να θεωρείται ως εντελώς ακατάλληλη για τουριστικούς, γεωγραφικούς ή και υδρολογικούς λόγους, αφού η χωροθέτηση έχει γίνει επάνω στους ποταμούς Λευκίμμης και Σωτήρος και δίπλα σε οικίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Επειδή όπως προκύπτει, οι κάτοικοι της περιοχής υπερασπίζονται το αυτονόητο δικαίωμά τους για ποιότητα ζωής και επειδή καμμία χωροθέτηση δεν μπορεί να καταστεί εφαρμόσιμη, εάν δεν έχει κατακτήσει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

• Ποιος έδωσε την εντολή για την παρουσία και δράση των ΜΑΤ στην περιοχή και ποιος ευθύνεται για την αδιανόητη απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας με δικαιολογημένα αιτήματα;

• Προτίθενται να αναθεωρήσουν την απόφαση για χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην περιοχή, δεδομένου ότι το οξύτατο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων θα πρέπει να επιλυθεί με αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών (ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, ανακύκλωση κ.ά) στον εν λόγω τομέα;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

Ο δε Κολοτούμπας Βουλευτής Κ. Παυλίδης, σε δημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2014 δήλωσε οπαδός της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, καθώς και ότι όντως το πρόγραμμα της παράταξής του κάνει λόγο για απένταξη του έργου, και τώρα: 25 ΑΠΡ, 2018 «Μονόδρομος η λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης – Δεν υπάρχει δεύτερο σχέδιο για το μεσοδιάστημα».

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •