Υπόθεση Novartis – Στην Ολομέλεια το πόρισμα

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το πόρισμα για την υπόθεση Novartis, όπου και θα αποφασιστεί αν και ποιοι θα παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τον λόγο θα λάβουν οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ από το απόγευμα θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας, η Βουλή είναι αναρμόδια για τη δίωξη και εκδίκαση των εγκλημάτων της υπόθεσης NOVARTIS και οφείλει να επιβεβαιώσει τη σχετική αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων.

Αυτή η θέση, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί κρίση πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά, στηρίζεται στην πιστή ερμηνεία και εφαρμογή του ισχύοντος Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας και αποτρέπει θεσμικά την επέλευση των συνεπειών εφαρμογής του άρθρου 86 του Συντάγματος, αποτρέπει δηλαδή την εξάλειψη των ποινικών ευθυνών, την ατιμωρησία, πιο απλά, των ελεγχόμενων προσώπων λόγω παρέλευσης της κατά το άρθρο 86 παρ. 3 Συντ. αποσβεστικής προθεσμίας.

Στο τέλος της συνεδρίασης θα στηθούν δέκα κάλπες, όσες και τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ, κατά πληροφορίες, θεωρείται πιθανόν στην ψηφοφορία να μην λάβουν μέρος οι βουλευτές της ΝΔ και της δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.

Πηγή:pronews.gr

  •  
    7
    Shares
  •  
  •  
  • 7
  •