ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Οι παιδικοί σταθμοί «άναψαν φωτιές» – Εξώδικο Τσανάκα με το οποίο ζητάει εξηγήσεις

Έπειτα από πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Καβάλας ψηφίστηκε κείμενο για την αναβολή του προγράμματος διετούς προσχολικής εκπαίδευσης

Ψήφισμα υπέρ της αναβολής εφαρμογής του προγράμματος διετούς προσχολικής εκπαίδευσης εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, μετά από πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Καβάλας, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα υποστήριξε ότι η Καβάλα εντάχθηκε στο πρόγραμμα χωρίς να έχει συμφωνήσει, όπως συνέβη και με άλλους δήμους της χώρας και γι’ αυτό υπήρξε και η συλλογική αντίδραση της ΚΕΔΕ αλλά θα ακολουθήσει και της ΠΕΔ. Η κ. Τσανάκα τόνισε ότι είχε επαφή με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Μπαντίκο, αλλά ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ του μέτρου, απεναντίας υπήρξε από την πλευρά της σφοδρή αντίδραση αλλά παρανοήθηκε η στάση της και κατέληξε ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα εν κρυπτώ.

Παρά τα δικαιολογίες η κ. Τσανάκα δέχθηκε τα πυρά του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης. Από την παράταξη ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ο Λεωνίδας Παππάς τάχθηκε στο πλευρό της δημάρχου, αλλά της καταλόγισε λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος με τη σειρά του κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι έκανε γκάφα, τάχθηκε υπέρ της αντίδρασης από την πλευρά του Δήμου Καβάλας. Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Παππάς υποστήριξε ότι ήταν λάθος η συμμετοχή της δημάρχου στις συσκέψεις και όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν από αυτό το γεγονός, ωστόσο και αυτός με τη σειρά του τάχθηκε στο πλευρό της. Όλοι οι παραπάνω ψήφισαν το ψήφισμα, εκείνος που αντέδρασε και καταψήφισε ήταν ο Άρης Βέρρος που δεν το ψήφισε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τολμάει να εφαρμόσει ένα μέτρο που για 40 χρόνια ζητούσε η εκπαιδευτική κοινότητα. Επίσης ο Χρήστος Ποτόλιας, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τον τρόπο που την εφαρμόζουν με βάση τις τριμερείς επιτροπές ρίχνοντας το βάρος στους δήμους.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο οποίος όπως ειπώθηκε για να δείξει έργο στο υπουργείο παρερμήνευσε την θέση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκας. Ο κ. Μπαντίκος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 10:30 στο ΠΕΚ Καβάλας (Κων. Τσολάκη 44) με θέμα «Δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, η περίπτωση της Π.Ε. Καβάλας» προκειμένου να καταθέσει και την δική του άποψη, καθώς η δική του εισήγηση έφερε τα πάνω κάτω στην προσχολική εκπαίδευση.

Τέλος, σήμερα με εντολή της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η νομική υπηρεσία του Δήμου, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έκνομη εισήγηση για το ζήτημα της διετούς υποχρεωτική προσχολικής εκπαίδευσης, απέστειλε εξώδικη δήλωση-όχληση-πρόσκληση προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Στο εξώδικο ο Δήμος, επικαλείται την κείμενη διάταξη του σχετικού νόμου και υποστηρίζει ότι δεν ακολουθήθηκε η σύννομη διαδικασία, και κυρίως ότι ουδέποτε συνεκλήθη η τριμελής επιτροπή που ορίζει ο νόμος, και βέβαια, δεν πήρε οποιαδήποτε απόφαση, πόσο μάλλον ομόφωνη, για το θέμα για το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει. Στο εξώδικο θέτει προ των υπηρεσιακών και προσωπικών ευθυνών, τους υπαίτιους.

Πηγή:xronometro.com

  •  
    1
    Share
  •  
  •  
  • 1
  •