Έφτασε η εποχή να «λιώσουν» τα παγωτά;

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες, με αυτές να παραπέμπουν σε θάλασσα, διακοπές, αλλά και παγωτό, έτσι για μια νότα δροσιάς. Για πολλούς όμως αυτό το εξαίσιο καλοκαιρινό δροσιστικό έδεσμα, κάποιες φορές καταντάει εκνευριστικό όταν αρχίζει να λιώνει. Ακόμη πιο εκνευριστικό όμως μπορεί να καταντήσει και επενδυτικά.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε καταλάβει για πια μετοχή μιλάμε, αλλά ο λόγος περί της μετοχής Κρι-Κρι, μιας εταιρείας πραγματικό διαμάντι του ελληνικού χρηματιστηρίου. Τις τελευταίες μέρες όμως η μετοχή της εταιρείας θυμίζει σαν το πιο γνωστό της προϊόν, αυτό του παγωτού, καθώς μοιάζει έτοιμη για υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή έτοιμη για «λιώσιμο» μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για την χρήση του 2017, τα οποία μεταφορικά λειτουργούν σαν τις υψηλές θερμοκρασίες. Για πoιο λόγο όμως;

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα λοιπόν με την χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε σε σχέση με το 2016 κατά 19%, στα 79,24 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 12,45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,3% έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση 17,6%, στα 7,33 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,2219 σεντς έναντι 0,1886 σεντς πέρσι.

Στα θετικά των αποτελεσμάτων του 2017, συγκαταλέγεται ο μηδενικός καθαρός δανεισμός, αλλά και η αύξηση κατά 53,6% των εξαγωγών της εταιρείας, με αυτές να αποτελούν το 30,4% του κύκλου εργασιών αυτής.

Στα αρνητικά, η εκτίμηση της εταιρείας σχετικά με το Brexit, μιας το 15% των εξαγωγών της κατευθύνεται στην βρετανική αγορά. Ειδικά εάν η Μεγάλη Βρετανία δεν πετύχει κάποια ευνοϊκή γι αυτήν εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξοδο της από αυτήν, τότε ουδείς μπορεί να γνωρίζει το εάν η διοίκηση της θα καταφέρει να καλύψει με άλλες αγορές τις όποιες απώλειες έχει από την βρετανική αγορά.

Υπερτιμημένη ή όχι η μετοχή;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έτους, η εσωτερική αξία της μετοχής διαμορφώνεται στο 1,49, με το P/E στο 17,66, και την τιμή/εσωτερική αξία στο 2,63.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η μετοχή διαπραγματεύεται με premium, κάτι το οποίο έχει αντιληφθεί η αγορά, όπως θα δούμε αμέσως παρακάτω.

Τεχνική εικόνα

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Κρι-Κρι ενισχύεται 30,23% (κλείσιμο 20/4). Όπως διακρίνουμε και στο παρακάτω γράφημα, από την περασμένη Τρίτη δεν μπορεί να κινηθεί προς τα ιστορικά υψηλά των 3,98 ευρώ, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,93 ευρώ (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στα 3,80 ευρώ (γραμμή ΓΔ), ενώ στο μακροχρόνιο γράφημα διαπραγματεύεται ήδη πάνω από το όριο της υπέρ αγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες για μια υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •