Ελεύθερος ο Πουτζεμον. Ηχηρό χαστούκι σε Ραχόι και νέα τάξη πραγμάτων!

Στην απόφαση της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν προχώρησε το γερμανικό δικαστήριο και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

 

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.

Η απόφαση

Το δικαστήριο του Σλέσβιχ Χολστάιν, όπου κρατείτο ο Πουτζντεμόν, επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι οι κατηγορίες της «εξέγερσης» τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τον γερμανικό δίκαιο, καθώς δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα. Επιπλέον, η βίαιη συμπεριφορά που θα στοιχειοθετούσε ‘ εσχάτη προδοσία’ επίσης δεν αποδεικνύεται.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για σοβαρή ήττα του νεροκουβαλητη της Νεοταξικής Γερμανίας, Ισπανού Ραχόι  και δείχνει ότι πλέον το κατοχικό καθεστώς που εχει επιβληθεί στους λαούς της Ευρώπης, τρίζει στα θεμέλια του, αφού ακόμη και στην Γερμανία δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ειναι ηχηρό μηνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και δίνει θάρρος στον λαό της Καταλωνίας και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.

  •  
    83
    Shares
  •  
  •  
  • 83
  •