Επική «κωλοτούμπα» Μώραλη για τα Δικαστήρια Πειραιά

Απίστευτη στροφή 360 μοιρών από τον Δήμαρχο Πειραιά για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!
Η κοινωνία του Πειραιά παρακολουθεί «με το στόμα ανοιχτό» την επική «κωλοτούμπα» του Γιάννη Μώραλη, στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, καθώς όπως φαίνεται, η Δημοτική Αρχή Πειραιά αλλάζει στάση – ενάντια σε όλους τους φορείς της πόλης που υπέγραψαν επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης – «αδειάζοντάς τους» κυριολεκτικά!
Πλέον, διαφαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Μώραλη δε συμφωνεί με τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου, που στέκει «αγέρωχο» στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά διατυπώνει την άποψη ότι υπάρχουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για το εν λόγω κτίριο… Κάτι που έλεγε πριν 4 χρόνια για τον Πύργο του Πειραιά, χωρίς μέχρι σήμερα βέβαια να έχουμε κάποιο ορατό αποτέλεσμα.
Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έσπευσε να καλέσει τους εκπροσώπους των πειραϊκών ΜΜΕ για ενημέρωση στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πειραιά, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι προτείνει άλλο κτίριο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά… άποψη εντελώς αντίθετη με την προεκλογική του δέσμευση για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει αρνηθεί αυτή τη μεταστέγαση, αντιθέτως, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, την επιθυμεί διακαώς, παρά τις όποιες καθυστερήσεις έχουν προκύψει από το Δήμο Πειραιά!
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα απασχολήσει ιδιαιτέρως την πειραϊκή κοινωνία και ιδίως τους Δικηγόρους του Πειραιά, οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά τον Δήμαρχο της πόλης, να κάνει στροφή 360 μοιρών και μάλιστα χωρίς να προκύπτει προφανής αιτιολογία!
Πηγή:piraeuspress.gr