Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε το Συνέδριο. Μυστικές εξομολογήσεις ενός συνέδρου

Σύνεδρος ξανά, λοιπόν. Πέρασε 1,5 χρόνος από την τελευταία φορά, που είχα εκλεγεί ως σύνεδρος με ψήφους ΝΔκρατών της περιοχής Β3 ΝΟΔΕ και είχα βάλει υποψηφιότητα για την Πολιτική Επιτροπή και δεν εκλέχθηκα για διάφορους λόγους. Λιγότερος κόσμος (-20%) από τότε λόγω αλλαγής καταστατικού και κόψιμο κάποιων ex officio συνέδρων, πιο «μαζεμένο» συνέδριο και πιο κυριλέ, πιο φιλελεύθερο και πιο «συνέδριο Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τί νέο είχε το Συνέδριο

Το προηγούμενο συνέδριο είχε πιο πολλούς Σαμαρικούς και πιο πολλούς παλαιοκομματικούς. Οικείο κλίμα γενικά. Σε αυτό το συνέδριο, «πάτησαν γερά» όλα τα νέα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται η σφραγίδα του και κυκλοφορούσαν πλέον άνετα, το ίδιο κι εγώ βέβαια, που δεν είμαι παλαιοκομματικός, αν και οικογενειακά σταμπαρισμένος Μητσοτακικός, είχα αναπτύξει προσωπική αγάπη και Προδέρμ προς τον ΚΚ, αν και δεν ξέρω με τι μπορώ να ενθουσιάζομαι πλέον. Το συνέδριο είχε έναν «οραματικό» τίτλο, αλλάζουμε την Ελλάδα, έμεις μόνο μπορούμε, πρέπει να κάνουμε «ριζοσπαστικές φιλελεύθερες» αλλαγές, μάλλον αρκετά φιλελεύθερες και μάλιστα το αξίζουμε, ίσως γιατί έχουμε πονέσει ή έχουμε αγαπήσει ή είμαστε οι άριστοι του πολιτικού συστήματος αδιαμφισβήτητα. Μόνο η ΝΔ μπορεί να κάνει πλέον, τέτοια μεγάλα συνέδρια. Μόνο η ΝΔ και το ΚΚΕ έχουν επιβιώσει από το παλαιό κομματικό παρελθόν και βέβαια το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα εξουσίας, αλλά το «αμορτισέρ της αριστεράς» και εμείς οι εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας.

Ενωτικό ξεκίνημα

Την παράσταση έκλεψε με το καλημέρα ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας ένα εθνό-ενωτικό ύφος ΠτΔ, για τον Έλληνα που πονά και για την συνταγματική αναθεώρηση. Άρχισαν αμέσως οι χρησμοί πάλι, τι εννοεί. Τέλος πάντων, όλοι εδώ ήταν, Κυριάκος ο πρόεδρος της ΝΔ, ακριβώς δίπλα του ο Προεδρικός και όλων των Ελλήνων, παραδίπλα ο λαικοδεξιός του ΕΛΚ που δικαιώθηκε και ο Μειμαράκης. Η εξουσία ενώνει, ο Τσίπρας μας κατέστρεψε, ο εκπρόσωπος της «αριστερής μιζέριας επιδομάτων», αρκετά το δούλεμα, αρκετά με τα εσωκομματικά μας, ήρθε η ώρα να ασκήσουμε την δύναμη μας, ενωτικά με πυγμή. Συμφωνώ απόλυτα. Εμένα προσωπικά με συγκλόνισε η Ντόρα, είναι πολιτικό κεφάλαιο, ωραία πολιτικός, συνδυασμός νέου με παλιό, λίγο Καραμανλικιά λίγο Μητσοτακικιά. Καθαρός λόγος πάντα, οραματικός, δομημένος λόγος και με καθαρά νοήματα. Μεγάλη απήχηση είχε και ο λόγος του Σαμαρά παρεπιπτόντως. Οι εκδηλώσεις των γραμματειών ενδιαφέρουσες και με νοήματα επίσης, γίνεται καλή δουλειά από τις γραμματείες και υπάρχει καλό επίπεδο στελεχών και εθελοντών. Αυτό το εχει καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μπράβο του πραγματικά.

Ισχυρός ενθουσιασμός, κερδήθηκε το στοίχημα

Κάποιοι μου είπαν για υποτονικότητα το Σάββατο, θα θυμούνται το προηγούμενο ίσως, που είχε περισσότερο κόσμο και εκλογή Πολιτικής Επιτροπής, πιο θερμόαιμο. Εξάλλου μην ξεχνάμε, ότι όλη η κοινωνία είναι υποτονική λόγω εθνικής μιζέριας και ατομικής φτώχειας. Την Κυριάκη ζωηρέψαμε, περισσότερος κόσμος και πιο ενθουσιώδης. Τελικά ψηφίσαμε ένα ερωτηματολόγιο, κατευθυνόμενα φιλελεύθερο, εμένα μου άρεσε και μάλλον θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, τις 15 αρχές του. Ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτική ασφάλιση και επιχειρηματική τοπική αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση εξουσιών και αποσυμφόρηση του δημοσίου και του κράτους. Γενικά πολύ καλά, μου άρεσε, έπρεπε να γίνει, όπως έγινε πάνω κάτω, ξανά μαζευτήκαμε, συσπειρωθήκαμε εκ νέου και ήρθαν όλοι αυτοί που έπρεπε να έρθουν. Προχωράμε, αλλάζουμε την Ελλάδα, όλοι μαζί, γιατί αξίζουμε καλύτερα.

 

Νικόλαος Ζόμπολας

  •  
  •  
  •  
  •  
  •